Home Motorsport Raliul Corsicii de la A la Z cu Cyril Despres

Raliul Corsicii de la A la Z cu Cyril Despres

de

Vrei să afli totul despre Corsica? Atunci întreabă-l pe omul care a fost acolo de mult mai multe ori comparativ cu piloţii din WRC, care în acest weekend concurează în Tour de Corse. Cyril Despres, câştigător de cinci ori al Raliului Dakar la categoria moto, şi-a câştigat renumele în deşert, are trei titluri la Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, şi iubeşte muntele. Francezul vine în Corsica în fiecare an şi apreciază drumurile, cultura şi mai ales peisajele.

 

Corsica şi Cyril Despre de la A la Z

A de la ANDORRA. “Acolo locuiesc iar peisajele sunt puţin asemănătoare cu cele din Corsica. Iubesc acel loc.”

B de la BAVELLA. “Este un munte celebru din nordul Corsicii, care are câteva trasee fantastice de mountain bike, unde îmi place să mă merg.”

C de la CASTANE. “În Corsica găseşti multe produse pe baza de castane, gem de castane (care este delicious cu brânză) şi chiar bere din castane.”

D de la DAKAR RALLY. “Este cursa care mi-a definit viaţa: pasiunea şi visul meu. Spre deosebire de WRC, este un raliu de anduranţă care are loc în deşert pe distanţe de mii de km. Am reuşit să câştig de cinci ori la categoria Moto, iar acum, de când am trecut la patru roţi şi concurez pentru Peugeot, îmi doresc să câştig şi la categoria Auto.”

E de la ENTUZIASM.  “Abordez tot ce fac cu entuziasm, 100%. Fie că este vorba de pilotat motociclete în deşert sau să prezint WRC pentru prima dată la Red Bull TV. Altfel ce rost ar avea?”

F de la FIGATELLU. “Este un sortiment uscat de salam corsican pe care îl găseşti oriunde pe insulă. Îl poţi servi ca aperitiv sau îl poţi pune în pizza. Este foarte bun!”

G de la GR20. “Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase trasee naturale din lume, merge de la nord până în sudul Corsicii. Aşa că dacă nu poţi experimenta Corsica într-un world rally car, poţi să faci o drumeţie!”

H pentru HOLIDAYS (Vacanţe). “Şi ghici unde merg cel mai des? Da, în Corsica. Probabil că am fost de vreo 18 ori în ultimii 20 de ani. Dar acum este prima dată când vin în calitate de prezentator TV…”

I de la INCOGNITO. “Unul dintre lucurile mele preferate la Corsica este că poţi face ce vrei. Eşti liber să fii tu însuţi şi să te bucuri de natură.”

J de la JOGGING. “Fitnessul este o mare pasiune de a mea şi îmi place să fac jogging pe plajă. Palja Palombaggia este foarte bună pentru alergat şi este aproape de Porto Vecchio, unde va fi finişul raliului.”

K de la KRIS MEEKE. “Kris, care pilotează pentru Citroen, locuieşte şi el în Andora şi ne vedem destul de des. Vorbim despre raliuri când suntem împreună, dar ieşim de multe ori şi cu familiile, iar ficelor noastre le place să se joace împreună…”

L de la LOEB. “Seb nu este doar tipul despre care spun cu mândrie că este coechipierul meu în echipa de rally-raid Peugeot, ci şi pilotul cu cele mai multe titluri din istoria WRC. Cele nouă titluri mondiale vorbesc de la sine; şi este extraordinar că odată a câştigat Tour de Corse fiind cel mai rapid pe toate probele speciale!”

M de la MURATO. “Acesta este unul dintre cele mai frumoase sate din Corsica, merită să fie vizitat. Nu este departe de Bastia, oraşul unde este parcul de service al raliului.”

N de la NATURĂ. “În Corsica totul este legat de natura uimitoare. Alături de Maroc, este probabil cel mai frumos loc din lume.”

O de la ORIGINAL. “Original, pentru că nu mai găseşti nicăieri în altă parte. Aşa aş descrie Corsica şi Tour de Corse. Ar fi fantastic să concurez şi eu într-o zi.”

P de la PETER. “Acesta este nickname-ul lui Stéphane Peterhansel: pilotul cu cele mai multe titluri din istoria Dakarului şi un alt coechipier din echipa Peugeot. A câştigat Dakarul de şase ori la categoria Moto şi de şapte ori la Auto, aşa că este un adevărat model pentru mine.”

Q de la QUAIET (Linişte). “În Corsica experimentezi cea mai incredibilă pace şi linişte. În zona rurală noapte, poţi închide luminile şi este o linişte deplină.”

R de la vin ROŞU. “În Corsica se produce un vin roşu foarte bun, cu o mare varietate de struguri italieni. Unul dintre favoritele mele este Clos Canarelli.”

S de la SOARE. “Mereu am asociat Corsica cu soarele, în timpul vacanţelor, dar sus în munte, unde ajunge traseul raliului, de multe ori plouă şi este ceaţă. Este una dintre provocările Tour de Corse.”

T de la TURNS (Viraje). “Corsica este supranumit raliul celor 10.000 de viraje, dar adevărul este că sunt mult mai mult de atât. Ai ac de păr după ac de păr.”

U de la UTV. “Este un buggy all-terrain, seamănă puţin cu un quad. Îmi place să conduc aşa ceva în Corsica; este aşa uşor să ieşi de pe traseele bătătorite şi să ajungi în locuri unde maşinile şi oamenii nu merg.”

V de la Vizitează CORSICA. “Recomand tuturor să facă asta. Dacă ajungeţi în timpul raliul, mai rămâneţi câteva zile să vă bucuraţi de insulă.”

W de la WAKEBOARD. “Sporturile nautiice sunt foarte populare în Corsica şi sunt atât de multe şi poţi încerca diferite lucruri: de la observarea balenelor la wakeboarding! Dar wakeboarding-ul este unul dintre preferatele mele.”

X de la XENON. “Maşinile de raliu folosesc faruri cu Xenon, dar nu sunt probe de noapte în Corsica aşa că aici nu sunt necesare. Este păcat pentru că personal îmi plac raliurile cu probe nocturne: în Dakar parcurgem distanţe foarte mari pe întuneric.”

Y de la YAMAHA. “Acesta este un constructor de motociclete pentru care am concurat în Dakar şi încă mai colaborăm. Este posibil să iau o motocicletă pentru a merge de la o probă la alta şi pe unele dintre specialele din Corsica.”

Z de la ZAZ. Este una dintre cântăreţele mele preferate din Franţa şi a devenit foarte cunoascută. Muzica ei este perfect de ascultat în vacanţă (sau la raliu), când conduci prin vânt pe unul dintre drumurile corsicane.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.