Home Știri Renault Master E-tech cu o autonomie electrică extinsă la 200 km

Renault Master E-tech cu o autonomie electrică extinsă la 200 km

de George Grosu

Renault a lansat recent o nouă variantă îmbunătățită a modelului Master E-tech. Noul Renault Master E-tech cu propulsie electrică dispune acum de o nouă baterie cu o capacitate de 52 kWh și care asigură o autonomie extinsă la 200 km.

După ce a anunțat-o oficial cu ceva timp în urmă, conducerea Renault introduce acum noua variantă îmbunătățită a modelului Master E-tech cu o autonomie electrică sporită și care totodată extinde oferta de versiuni nu doar din punct de vedere al flexibilității de utilizare, ci și al opțiunilor, fiind însoțită de o gamă de configurații care ajunge la un număr de 15 comparativ cu cele doar 6 cât erau disponibile până acum.   

După faceliftul realizat în anul 2019 și schimbarea numelui din Master Z.E. în E-Tech, această evoluție completează, așadar, parcursul carierei a celui mai mare și mai reprezentativ model al familiei de vehicule comerciale a producătorului francez Renault.

Cu modelul Master, Renault a punctat mereu pe un echilibru maxim între prețul de achiziție și caracterul practic, motiv pentru care compania franceză a introdus inițial baterii relativ mici (33 kWh și aproximativ 120 km de autonomie) care să conțină costuri reduse și timpi de reîncărcare mici, considerând că, utilizarea ideală pentru vanurile electrice încă de la prima experiență în acest segment, s-a dovedit întotdeauna a fi cea pe distanțe scurte, în principal în centrele urbane.

Totuși, odată cu creșterea pieței și a concurenței, pentru Master E-Tech a fost necesară extinderea potențialului său, așa că a fost introdusă o noua baterie de 52 kWh care extinde autonomia până la 200 km confrm normelor WLTP.

În acest caz, motorul electric al noului Renault Master E-tech dezvoltă o putere maximă de 57 kW (77 CP), suficientă pentru un model de acest fel dar mai ales un cuplul viguros și prompt. Managementul electronic menține funcțiile precedentei variante, de la frânarea regenerativă care recuperează energia alături de sistemul tradițional de frânare reducând în același timp utilizarea acestuia, până la modul Eco care limitează puterea și viteza maximă pentru a optimiza durata rezervei de energie.

În cazul noului Master E-tech, Renault propune două moduri de încărcare: curent alternativ, cu încărcător de bord monofazat de 7,4 kW, potrivit pentru toate tipurile de reîncărcare casnică, de la 5 la 10 ore și curent continuu de până la 22 kW pentru încărcare rapidă la stațiile publice de încărcare, cu o autonomie de aproximativ 50 km (normele WLTP) la fiecare 45 de minute.

Renault Master E-Tech electric este propus acum cu trei lungimi și trei înălțimi diferite, având o sarcină utilă cuprinsă între 3,1 și 3,5 t disponibile odată cu demararea comenzilor și ulterior de 3,8 t, cu volume de încărcare de la 8 la 15 metri cubi și două variante specifice cu șasiu cabină în versiuni de lungime L2 sau L3 care sunt configurate pentru platformă cabină, benă basculabilă sau volume mari de până la 20 de metri cubi.

Pe lângă sistemul de infotainment R-link Evolution, Master E-Tech de 52 kWh este echipat cu sistem de asistență la parcare față și spate, cameră pentru vedere spate, Rear View Assist care arată imaginile surprinse de camera montată în spate, Side Wind Assist care compensează vântul lateral menținând în același timp stabilitatea, sistemul de frânare de urgență activ Active Emergency Braking System și sistemul de avertizare în cazul părăsirii benzii de rulare. 

Noul Renault Master E-tech
Noul Renault Master E-tech
Noul Renault Master E-tech
Cockpit

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.