Știri

Renault și Nissan la Geneva – mobilitatea viitorului este la putere

Cei doi parteneri din alianță par a fi pregătiți să se completeze – Renault a avut ca noutate majoră un model robot destinat special transportului autonom în oraș, iar Nissan a avut drept temă principală accelerarea electrificării.

Ca să nu uităm și de celelalte noutăți, vă putem spune că francezii de la Renault au mai prezentat un nou propulsor pe benzină, 1.3 Energy TCe pentru Renault Captur, dar și un nou motor electric R110 de 80 kW pentru ZOE, cel mai vândut model electric in Europa. Iar vârful de gamă Talisman a primit o nouă versiune exclusivă – S-Edition – ce aduce o serie de îmbunătățiri estetice și tehnice dar mai ales propulsorul pe benzină 1,8 TCe de 225 CP de pe Megane RS și Alpine A110.

Conceptul EZ-GO este un vehicul robotic – electric și complet autonom – destinat de către Renault mobilității urbane la cerere, viziunea implicând posibilitatea utilizatorilor de a se deplasa dintr-o locație precisă, o stație sau dintr-un punct localizat prin intermediul unei aplicații de smartphone. Mai mult, EZ-GO a fost imaginat nu doar drept vehicul destinat persoanelor private sau companiilor, ci și un serviciu.

De partea cealaltă, Nissan a anunțat un parteneriat cu furnizorul de energie E.ON, ce acoperă serviciile de transfer de energie vehicle-to-grid și proiecte în domeniul energiei din surse regenerabile; monopostul concept pentru sezonul de debut în Formula E, noul Leaf, dar și surpriza proprie pentru Geneva – conceptul IMx KURO.

Acesta din urmă vine ca o îmbunătățire a conceptului ce a debutat la Tokyo, integrând de acum tehnologia inovatoare Brain-to-Vehicle (B2V). Kuro, care înseamnă „negru” în japoneză, marchează schimbările față de IMx de la Tokyo – noua culoare a caroseriei gri închis și elemente de culoare neagră ale caroseriei.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE