Știri

Geneva respiră super sport – ce alegeți: Chiron Sport, Valkyrie AMR Pro, Senna GTR , GR Supra sau Huracan Performante Spyder?

Salonul Auto de la Geneva de anul acesta a sosit în martie, după ce prin America sau Asia s-au perindat deja importante evenimente automobilistice – însă conform zicalei, cine respiră super sport la urmă…

Să tragem aer în piept și să începem! Aston Martin a prezentat oficial modelul de curse Valkyrie AMR Pro, ce va fi produs în doar 25 de exemplare (deja vândute) și care a fost echipat de specialiștii casei și Red Bull Racing cu un tren de rulare hibrid (Valkyrie de serie este standard, ICE) dotat cu același propulsor V12 ajutat de electricitate pentru a produce peste 1100 CP. Greutatea rămâne însă sub 1000 kg și AMR Pro este capabil de peste 362 km/h – în ciuda pachetului aerodinamic ultra-extins!


Să continuăm – așezați-vă, deoarece McLaren tocmai a prezentat urmașul spiritual al faimosului McLaren F1 GTR, deocamdată sub formă de concept – pe numele său Senna GTR. 75 de exemplare vor fi produse, toate doar pentru circuite, cu peste 825 CP și un pachet aero capabil să creeze o apăsare de o tonă – dar totuși va fi mai rapid decât un Senna „normal” în linie dreaptă! Toate schimbările adoptate vor face din Senna GTR cel mai rapid McLaren non-monopost de F1 în materie de timpi pe circuit – la prețul modic de doar un milion de lire sterline!


Acum să începem să coborâm cu picioarele pe pământ – unde ne așteaptă noul Bugatti Chiron Sport. Nu există modificări ale puterii – care rămâne mai mult decât suficientă – dar schimbările de ordin tehnic vor face noul Sport cu mult mai rapid pe viraje. Iar doar un pic mai jos de stratosfera modelelor supersport vom găsi la Geneva noile Lamborghini Huracan Performante Spyder și Toyota GR Supra Racing Concept. Primul este tot ce are mai bun Lamborghini Huracan, acum fără acoperiș, în timp ce al doilea marchează întoarcerea – deocamdată sub formă de prototip – a iubitului apelativ Supra, la care Toyota a renunțat în 2002.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE