Știri Video

(Video) Eco-strategia Volkswagen se dezvoltă armonios la Geneva

În mod interesant, aproape toate brandurile majore ale grupului Volkswagen au avut ceva interesant de spus în zona electrificării – dar din păcate nici 2018 nu pare a fi anul dezlănțuirii revoluției EV, cu trei din patru premiere simple concepte.

Aproape că nici nu știi cu ce să începi – însă Bentley Bentayga Hybrid este momentan singurul model de serie din galeria de staruri VW AG de la ediția numărul 88 a Salonului Auto de la Geneva, astfel încât ne-a fost ușor să-l punem în prim plan. Nu toate detaliile au fost dezvăluite, astfel încât deocamdată vă putem spune doar că sub capotă se află un V6 de 3 litri turbo pe benzină, care împreună cu sistemul electric formează un ansamblu de tip PHEV capabil de o autonomie de 50 km. Stilul este important și când ești verde, astfel încât noul încărcător de perete „Power Dock” a fost realizat de faimosul designer Philippe Starck.Conceptul Skoda Vision X este tot bazat pe un sistem hibrid – însă unul un pic altfel, deoarece alimentarea se poate face nu doar cu benzină ci și cu gaz natural. Un aranjament complicat – două tancuri de CNG, două motoare electrice, propulsorul de 1.5 litri TSI, pardon „G-TEC” și doar 130 CP și 200 Nm în modul CNG. Însă și posibilități extinse – tracțiune față, spate sau integrală și un total de maxim 1000 Nm sunt cifrele cele mai importante pentru acest concept ce reprezintă un preambul pentru viitorul crossover de clasă mică ce va intra în gamă sub Kodiaq și Karoq.


În schimb, VW I.D. Vizzion, chiar dacă este complet electric – cu un tren de rulare complet electric format dintr-un motor față de 101 CP și unul spate de 201 CP, precum și o baterie de 111 kWh pentru o autonomie de 665 km – oferă mai degrabă viziunea companiei cu privire la viitorul autonom. Este de fapt o combinație a elementelor mobilității moderne – tren de rulare complet electric, capabilități totale de automatizare și elemente de conectivitate. Are astfel la bord toți senzorii necesari unui parcurs complet autonom – la interior cele patru fotolii sunt înconjurate de… spațiu, lipsind complet sistemele de control convenționale. Dar și sisteme de comunicare V2V – vehicle-to-vehicle – sistem de AI, inteligență artificială și sistemul de realitate virtuală augmentată Microsoft HoloLens pentru a proiecta display-uri virtuale în fața pasagerilor.


Nu în ultimul rând. Porsche a oferit o surpriză de proporții audienței de la Geneva, arătând pentru prima oară prototipul electric Mission E Cross Turismo – un adevărat crossover, o încrucișare între un hatchback, un break și un SUV. Lung de 4,95 metri, el este – la fel cum Mission E ce va fi lansat în 2019 concurează cu Tesla Model S – aparent un rival perfect pentru Tesla Model X cu sistemul său AWD și cele două motoare electrice livrând peste 600 CP. Performanțele sunt pe măsură – 100 km/h în doar 3,5 secunde și reîncărcare pentru 100 km în doar patru minute datorită sistemului de 800 volți. Și mai bine, există destule indicii că va deveni un model de serie – cel mai probabil după apariția Mission E, deci în cadrul orizontului 2020.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE