Home Modele noi Rolls-Royce Phantom facelift: primele detalii și fotografii oficiale

Rolls-Royce Phantom facelift: primele detalii și fotografii oficiale

de George Grosu
blank

Ultra luxosul model britanic Rolls-Royce Phantom a beneficiat recent de un facelift care a inclus noi detalii de ordin stilistic pentru exterior și interior precum și noi posibilități de personalizare.

Modelul emblematic Phantom al constructorului britanic Rolls-Royce, a trecut recent printr-un facelift care a inclus diverse îmbunătățiri de ordin stilistic și la echipamentul dotărilor de confort. De la exterior la interior, trecând prin noile servicii de conectivitate pentru sistemul de infotainment, noul Rolls-Royce Phantom promite să ofere un confort substanțial îmbunătățit nu doar pasagerilor care călătoresc pe bancheta din spate, ci și celor aflați la volanul modelului.

Una din cele mai importante îmbunătățiri ale modelului de lux britanic se găsește la postul de conducere. Potrivit unor studii recente efectuate de conducerea constructorului premium britanic, noii clienți ai brandului sunt din ce în ce mai interesați să-și conducă propriile automobile, în special în cazul versiunii cu ampatament scurt a modelului Phantom. Din acest motiv, echipa de tehnicieni de la Rolls Royce, a implementat pe versiunea cu facelift a modelului emblematic Phantom, un volan din piele de dimensiuni ușor mai reduse și cu noi comutatoare, care ar trebui să le permită celor aflați în postul de conducere, un contact mai bun cu volanul și în același timp să „simtă” mai bine compartamentul automobilului pe drum.

Odată cu acest facelift din 2022 a modelului Phantom, debutează și câteva detalii la exterior care nu au mai fost prezente pe modelele Rolls Royce din anii trecuți. În primul rand este vorba despre noua grilă impunatoare cu lamele verticale iluminate, care poate fi activată împreună cu grupurile optice si care conferă părții frontale noului Phantom, o anumită personalitate chiar pe timp de noapte. Pentru a personaliza și mai mult modelul și a acorda importanță celui aflat la volan, cei de la Rolls Royce au decis să echipeze cele două grupuri optice frontale cu tehnologie LED matrix cu o bandă reflectorizantă subțire cu efect de „diamant”, care încorporează parțial modelul de lumini din plafonul modelului Phantom.

Odată cu aceste îmbunătățiri aduse la exterior, se poate observa din profil și noua versiune a statuetei clasice Spirit of Ecstasy, ușor restilizată și care nu are același stil cu cea prezentată în urmă cu câteva luni și rezervată viitoarelor modele cu propulsie electrică precum și noua linie subțire cu o nuanță de vopsea contrastantă care pornește de pe capota frontală și traversează părțile laterale ale automobilului până spre partea din spate. Aceasta din urmă reprezintă unul dintre numeroasele detalii exclusive prezente acum în lista de dotări opționale ale Rolls-Royce-ului Phantom model 2022.

La interior, pe lângă îmbunătățirea la nivelul unor detalii și a materialelor pentru finisare, cei de la Rolls Royce introduc o nouă evoluție a serviciilor sale de conectivitate „Rolls-Royce Connected” pentru sistemul de infotainment care, la fel ca producătorul BMW, permit începând din acest an o conexiune mai avansată între mașină și Whisper, aplicația pentru smartphone dedicată gestionării de la distanță a modelelor companiei britanice din Westhampnett.

În acest sens, una dintre cele mai importante inovații este reprezentată de implementarea posibilității de a trimite adrese de pe smartphone direct către sistemul de navigație al mașinii, pur și simplu prin partajarea poziției de pe Google Maps.

În plus, noile servicii de la distanță introduc și funcția de dialog constant între mașină și propriul  service de mentenanță, care acum informează în prealabil cu privire la viitoarele operațiuni de mentenanță necesare mașinii, pentru a putea programa din timp vizitele în atelierele de specialitate.

Noul Rolls-Royce Phantom oferă acum clienților, noi posibilități de personalizare a interiorului la comandă, unde numărul tipurilor și culorilor materialelor disponibile pentru finisare devine aproape infinit. Același lucru este valabil și pentru exterior, acolo unde există opțiunea de a crea combinații de culori personalizate precum și posibilitatea de a opta pentru numeroase versiuni de jante din aliaj, chiar si de dimensiuni generoase.

Pentru clienții mai pretențioși, Rolls-Royce oferă în gama modelului Phantom facelift versiunea inovatoare Platino, care duce obiectivul ecologic global de a reduce pielea din interior, la un nivel nemaivăzut până acum. După o idee experimentală prezentată în anul 2015 chiar de către cei de la Rolls Royce, versiunea Platino vine acum echipată cu scaune spate realizate din cea mai fină țesătură, cu fibrele împletite, pentru a realiza o formă care preia stilul statuetei Spirit of Ecstasy de pe capota frontală.

Cu ocazia dezvăluirii noului Rolls-Royce Phantom, Torsten Müller-Ötvös, CEO-ul Rolls-Royce Motor Cars, a declarat: „Suntem profund conștienți de stima și admirația clienților noștri pentru Rolls-Royce-urile lor. O parte dintre aceștia ne-au spus că acest model ar putea fi îmbunătățit. Respectând în mod firesc acest punct de vedere, ne-am gândit că ar fi totuși posibil și într-adevăr necesar, să dezvoltăm modelul mai departe în căutarea perfecțiunii absolute. Modificările subtile pe care le-am făcut noii serii Phantom II au fost toate gândite minuțios și executate cu meticulozitate, după cum spunea însuși Sir Henry Royce: Lucrurile mici fac perfecțiunea, dar perfecțiunea nu este un lucru mic”.

blank
Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Noua grilă frontală
blank
Noua grilă frontală iluminată
blank
Noua grilă frontală iluminată
blank
Noile grupuri optice frontale
blank
Interior Rolls-Royce Phantom 2022
blank
Interior Rolls-Royce Phantom 2022

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?