Home Știri Romania Driving Experience și Politehnica București colaborează pentru a spori siguranța rutieră

Romania Driving Experience și Politehnica București colaborează pentru a spori siguranța rutieră

de Vlad Micu

Romania Driving Experience și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prin Facultatea de Transporturi  au anunțat un parteneriat pentru a îmbunătăți siguranța rutieră și pentru a pregăti noile generații de șoferi. Proiectul, numit “Driving Hero,” este primul bootcamp de conducere defensivă din România, dedicat șoferilor amatori și va avea loc în vara anului 2024.

 

Obiectivul principal al acestei colaborări este de a promova conducerea defensivă și a dezvolta abilitățile la volan a tinerilor șoferi pentru a reduce numărul accidentelor rutiere. Statisticile recente arată că România se confruntă în continuare cu un număr alarmant de decese cauzate de accidente rutiere, cu 86 de decese la un milion de locuitori, în comparație cu media UE de 46. Această statistică poziționează România drept liderul european în această privință. Mai mult, țara noastră are și cei mai mulți copii uciși în accidentele rutiere.

 

Conform raportului Road Safety Country Overview, publicat de European Road Safety Observatory, în România costurile sociale ale accidentelor rutiere (per persoană) sunt, de 1.048.000 euro în cazul deceselor, 136.200 euro în cazul răniţilor grav, respectiv 10.400 euro în cazul răniţilor uşor, ceea ce duce la concluzia că în România, costul social anual al accidentelor rutiere este de 3.32 miliarde de euro. O altă analiză publicată pe site-ul Comisiei Europene arată faptul că formarea permanentă a conducătorilor auto în domeniul conducerii defensive, asociată cu sisteme de evaluare şi motivare a conducătorilor auto a condus la o reducere a numărului de accidente de aproximativ 20%.

 

Proiectul “Driving Hero” se adresează atât șoferilor începători, cât și celor cu experiență. Acesta include un program intensiv de pregătire pe circuit bazat pe tehnici de conducere defensivă dezvoltate de BMW Driving Academy și Romania Driving Experience. Evenimentul se va desfășura la Motorpark România în iunie 2024, iar câștigătorul va primi un premiu în valoare de 5.000 de euro. La eveniment se va putea înscrie orice posesor de permis categoria B care nu a fost niciodată licențiat în vreo competiție de motorsport.

 

Driving Hero va debuta cu o preselecție organizată similar cu cele din industria showbiz, în luna aprilie a anului viitor. Evenimentul principal va avea loc în perioada 6-9 iunie pe circuitul Motorpark Adâncata și va îngloba, pe lângă competiție, activități specifice festivalurilor. Pre-înscrierile sunt deschise pe www.drivinghero.ro.

 

Driving Hero este cel mai ambițios proiect al nostru de până acum. Este o obligație de țară să accelerăm pledoaria pentru conducere defensivă, nu doar o necesitate”, declară Silviu Toma, fondator Romania Driving Experience și Driving Hero. “Ne dorim drumuri mult mai sigure și, de aceea, sperăm că atât expertiza noastră, cât și cea a partenerilor noștri de proiect, să reprezinte o fundație care să contribuie decisiv la formarea unei generații de șoferi pentru care gândirea proactivă la volan să devină un stil de viață”, adaugă Silviu.

 

Prin acest parteneriat ne dorim să îi inspirăm și să îi pregătim pentru a deveni conducători auto de excepție, conștienți de importanța responsabilității lor pe drumurile noastre”, adaugă Decanul Facultății de Transporturi.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.