Home Știri (Video) Seria 8 First Edition, Civic & NSX 50, sau Polo & Golf TGI

(Video) Seria 8 First Edition, Civic & NSX 50, sau Polo & Golf TGI

de Aurel Niculescu
(Video) Seria 8 First Edition, Civic & NSX 50, sau Polo & Golf TGI

BMW a pregătit deja prima ediție specială pentru noul Seria 8, în timp ce Honda se laudă cu Civic și NSX la 50 de ani de prezență în Australia. În Europa, Polo și Golf au parte de gaze… naturale. Bonus, un trailer cum n-ați mai văzut…

Constructorul bavarez a luat aminte de la rivali – ținta pare pusă în mod special pe seriile „Edition 1” de la Mercedes-Benz – și propune pentru Seria 8 M850i xDrive Coupé varianta „First Edition”. Aceasta nu este, de fapt, prima ediție specială a noii generații, dar vom trece cu vederea „eroarea”, deoarece „Night Sky” va rămâne pe vecie un excentric unicat. Seria 8 First Edition, care va fi limitată la doar 400 de exemplare, se remarcă vizual cu ajutorul noii nuanțe Frozen Barcelona Blue dezvoltată de BMW Individual. Constructorul mai oferă și jante M de 20 inch în culoarea Jet Black, precum și pachetul BMW Individual High Gloss Shadow Line.


Opțional, din vastul catalog M mai pot fi comandate și plafonul din fibră de carbon sau un pachet aero M, tot din fibră de carbon. La interior, BMW Individual livrează tapiserie din piele Merino în combinația de nuanțe Ivory White/Night Blue, plafonul din Alcantara de culoare Night Blue, precum și alte accente menite să individualizeze și mai bine First Edition de restul familiei Seria 8. Nu sunt oferite modificări tehnice, astfel încât M850i xDrive livrează în continuare 530 CP și 750 Nm, suficient pentru un sprint la 100 km/h în 3,7 secunde, în drum spre viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic).


Honda are o aniversare importantă în Australia. Constructorul japonez a împlinit 50 de ani de activitate pe continent, motiv perfect pentru o aniversare cu fast. Astfel, o mulțime de modele populare ale casei au fost îmbrăcate în „veșminte aurii” – metalul prețios fiind cel care simbolizează de obicei trecerea unei jumătăți de secol. Noile ediții speciale 50th Anniversary din colecție includ super-hatch-ul Civic Type R, supercar-ul hibrid NSX, motocicletele CBR1000RR Fireblade și CRF450L, dar și bicicleta de copii CRF50F sau generatorul EU22i și HRU19 Buffalo… acest din urmă model fiind o mașină de tuns iarba din gama premium!Mai „bătrână” decât divizia australiană a celor de la Honda este, însă, populara Skoda Octavia. Modelul ceh – versiunea originală – a fost lansat în producția de serie în urmă cu șase decade, în ianuarie 1959. Versiunea reimaginată, din era modernă, debuta în schimb în aprilie 1996. Iar Skoda are motive să se mândrească cu această serie – Octavia, pe parcursul tuturor generațiilor sale – a fostă vândută în peste șase milioane de exemplare, fiind de departe cel mai de succes model al companiei. Logic, Octavia se produce nu doar acasă la Mladá Boleslav, ci și la fabrici din China, India, Rusia, Kazahstan sau Algeria.Volkswagen nu vrea să renunțe la sistemele de propulsie cu combustie internă, însă constructorul pare pregătit să exploreze toate soluțiile alternative. Spre exemplu, clienții pot opta pe versiunile de motorizare cu alimentare duală – pe benzină sau gaz natural comprimat. După modele precum Seat Arona TGI sau Skoda Octavia G-TEC, și marca VW are ce oferi la acest capitol: Polo și Golf TGI. Primul este dotat cu un minuscul tri-cilindru de un litru și 90 CP, cele trei rezervoare CNG oferind 91,5 litri și o autonomie WLTP de 368 km. Golf-ul TGI are parte de un 1,5 litri în patru cilindri cu regim de funcționare în ciclu Miller, de 130 CP – devenit cu 80 de km mai eficient decât versiunea anterioară pe CNG.


Bonusul promis este primul trailer al viitoarei pelicule menite să doboare canicula la vară – Hobbs & Shaw, film derivat din populara franciză Fast & Furious. Iar spectacolul pare pregătit pentru un adevărat număr de „magie” – judecând după acest prim trailer, filmele seriei F&F par cu adevărat „realiste”. Totuși, ne declarăm vinovați – escapismul vizual se combină perfect cu cel automobilistic.

(Video) Seria 8 First Edition, Civic & NSX 50, sau Polo & Golf TGI

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.