Home Auto util (P) Tot ce trebuie să știi despre examenul auto pentru categoria A

(P) Tot ce trebuie să știi despre examenul auto pentru categoria A

de Alina Neamtu
examen auto categoria a

Dacă vreți să obțineți permisul de conducere categoria A, trebuie să vă informați temeinic înainte de a face orice demers, întrucât este necesară întrunirea cumulativă a mai multor condiții.

Mulți cred că, pentru această categorie completarea de chestionare online categoria A și pregătirea practică sunt singurele aspecte care trebuie să-i preocupe. Dar, pentru a conduce o motocicletă este nevoie să se cunoască foarte bine legislația, astfel că întregul proces de obținere a permisului trebuie privit cu responsabilitate.

Condiții și documente necesare înscrierii

Permisul de conducere categoria A este obținut pentru a conduce motocicletă cu sau fără ataș și triciclu cu motor cu o putere de peste 15 kw. La înscrierea pentru această categorie, persoanele care posedă permis de conducere pentru subcategoriile AM, A1 și A2 de cel puțin 2 ani au condiții speciale.

Concret, acestea vor avea perioada de școlarizare redusă și taxă mai mică. Mai mult, diferențe sunt și la vârsta necesară înscrierii, respectiv persoanele care posedă permis A2 de cel puțin 2 an se pot înscrie dacă au 20 de ani. În schimb, în lipsa acestui permis vârsta minimă necesară înscrierii este de 24 de ani fără 3 luni.

Documentele necesare înscrierii sunt următoarele:

  • fișa de școlarizare;
  • cererea de înscriere;
  • cazier judiciar;
  • chitanța reprezentând contravaloarea permisului;
  • carte de identitate, copie și original;
  • permis de conducere, unde este cazul, copie și original.

Cum se desfășoară examenul auto pentru categoria A

Ca și în cazul celorlalte categorii, examenul auto pentru obținerea permisului de conducere categoria A este format din examinare teoretică și examinare practică. Pregătirea pentru aceste probe trebuie să fie una de durată, serioasă, întrucât examenul în sine este destul de dificil.

Multi cursanți nu reușesc să depășească cu succes examenul auto, întrucât au falsa impresie că o motocicletă se conduce mai ușor decât o mașină și, prin urmare, permisul se obține fără prea mari bătăi de cap. Total neadevărat! Cele două probe de la categoria A pot fi trecute numai de către cei care sunt responsabili și pregătiți să pornească la drum.

Testarea teoretică este susținută pe calculator și constă în rezolvarea de teste auto categoria A, fiind nevoie să răspundeți corect la minimum 17 întrebări din 20, câte are chestionarul, în 20 de minute, pentru a obține calificativul „Admis”.

La proba practică va trebui să executați manevre într-un poligon, încadrându-vă într-un anumit timp și să conduceți motorul pe un anumit traseu. Obținerea permisului pentru motocicletă nu este deloc ușoară, astfel că va fi nevoie se dați dovadă de pricepere și stăpânire profundă a regulilor de circulație.

Chestionare drpciv categoria A: cea mai bună metodă de învățare

Pregătirea pentru examenul auto trebuie să înceapă cu partea de teorie. Porniți cu lecturarea legislației, după care vă puteți apuca de chestionare online. Cel mai bine ar fi să lucrați pe o singură platformă online, unde vă veți putea monitoriza progresul, dar și greșelile frecvente în teste.

Site-ul drpciv-teste.ro vă pune la dispoziție chestionare drpciv categoria A oficiale, dar și un mediu plăcut în care veți lucra într-un mod productiv.

Pe drpciv-teste.ro vă veți putea crea un cont, unde, cu un user și o parolă, veți avea parte de o experiență personalizată, explicații și indicații acolo unde este cazul, materiale și informații utile. În plus, platforma le pune utilizatorilor la dispoziție un mediu de test care imită mediul de examen, pentru a-și putea verifica performanțele.

Este indicat să rezolvați zilnic chestionare auto online categoria A și să vă notați de fiecare dată greșelile pentru a solicita informații suplimentare profesorilor și instructorilor de la școala auto. Vă puteți considera pregătit de examenul teoretic în momentul în care reușiți să rezolvați constant teste cu punctajul maxim.

Pentru obținerea permisului de conducere categoria A este nevoie de multă determinare și de pasiune pentru aceste mijloace de deplasare, dar și de o pregătire intensă, de durată, pentru probele examenului.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Articole similare

1 comentariu

Cosmin August 24, 2021 - 12:27

Site-ul precizat mai sus este unul bun, am verificat si sunt de acord. Eu personal am facut chestionare auto pe site-ul https://auto-chestionare.ro si am luat sala.

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.