Home Știri (Video) CX-5 de Ro, Rolls Lunar, Pacifica la 35 și F-150 în stil Roush

(Video) CX-5 de Ro, Rolls Lunar, Pacifica la 35 și F-150 în stil Roush

de Aurel Niculescu
(Video) CX-5 de Ro, Rolls Lunar, Pacifica la 35 și F-150 în stil Roush

Mazda a introdus în România SUV-ul CX-5 în varianta pentru 2019, în timp ce Rolls-Royce se gândește la Anul Porcului din zodiacul chinezesc cu noile sale ediții speciale Lunar New Year. Peste ocean, Chrysler Pacifica și Dodge Grand Caravan sărbătoresc împlinirea a 35 de ani, în timp ce Roush se „joacă” cu pickup-ul F-150.

Crossover-ul japonez, a cărui generație actuală a fost lansată în 1997, a primit o serie de îmbunătățiri anul trecut, printre care motorizarea Skyactiv-D de 184 CP și 445 Nm sau sistemul de camere 360°, împrumutat de la Mazda6. Începând de anul acesta, pachetul de sisteme de siguranță activă devine și mai bogat încă din echiparea standard, în timp ce Mazda în sfârșit oferă conectivitate Apple CarPlay și Android Auto. Mai avem și display central de la nivelul de echipare Challenge, sau instrumentar de bord digital și scaune față ventilate pentru variantele superioare de echipare. Prețurile, pe piața locală, pornesc de la 23.390 €. În plus, constructorul nipon oferă de acum și o nouă echipare de top, Takumi Plus. Aceasta include numeroase dotări de lux – de la ornamente de lemn la tapițerie piele Nappa maro sau jante din aliaj, de 19 inch, cu design exclusiv.


Rolls-Royce continuă colaborarea cu diverse entități Asiatice, prezentând alături de Mandarin Oriental Hotel Group noua serie specială Cullinan dedicată Anului Nou Lunar – sărbătoare ce debutează pe cinci februarie și marchează începutul Anului Porcului în zodiacul chinezesc. Culmea, aceste modele cu adevărat speciale nu sunt dedicate pieței locale din China… ci au fost prezentate de către grupul hotelier la Boston, Miami și Washington, D.C. Cele trei exemplare împart culoarea roșie a exteriorului – însă există mici diferențe. Cele două exemplare dedicate Anului Nou Lunar din Washington și Miami au parte de nuanța Magma Red la exterior, combinată cu un interior în stil „Tan”, în timp ce modelul din Boston este Scala Red pe dinafară și Black/Mugello Red la interior. În plus, tot în cinstea Anului Nou Lunar asiatic, dealerul Rolls din Beverly Hills a comandat propriile ediții speciale „Year of the Pig” pentru modelele Ghost, Wraith și Dawn.


Rămânem până la final în SUA, deoarece FCA are o aniversare importantă pentru minivan-urile sale. Chrysler Pacifica și Dodge Grand Caravan, care s-au vândut în peste 14,5 milioane de exemplare de la apariția modelelor originale în 1984, împlinesc anul acesta 35 de ani. Evident, este timpul pentru noi ediții speciale – denumite logic 35th Anniversary Edition. Modificările exterioare sunt destul de limitate, însă magia schimbărilor este un pic mai evidentă la interior: Pacifica vine cu piele McKinley/Nappa și cusături Cranberry Wine, în timp ce modelul Grand Caravan are ornamente Piano Black și aceleași cusături Cranberry Wine pentru tapițeria neagră.
https://youtu.be/arv-E45FlM8

Pentru că în America nu se poate fără un pickup, specialiștii aftermarket de la Roush propun direct două noi versiuni pentru eternul Ford F-150. Pentru început, avem modelul Roush SC, un „truck” de performanță… pentru off-road. În primul rând, acesta are parte de un Coyote V8 care a crescut cu 255 CP și 285 Nm până la valoarea de 650 CP / 827 Nm. Apoi, opțional, acesta poate fi echipat și cu un nou sistem de evacuare activ, modificări ale suspensiei și noi jante de 20 inch. În schimb, F-150 Nitemare este orientat către cultura urbană, fiind dotat cu 610 CP și un nou sistem de evacuare de performanță cu ieșirile montate lateral. Pachetul mai include și o atmosferă „all black” pentru exterior, precum și masive jante de 22 inch.

(Video) CX-5 de Ro, Rolls Lunar, Pacifica la 35 și F-150 în stil Roush

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.