Știri

Skoda Octavia Scout, Mini JCW GP Pack sau BMW iX3

Skoda Octavia Scout, Mini JCW GP Pack sau BMW iX3

Skoda a decis să tenteze aventurierii acestei veri cu a treia iterație a modelului Octavia Scout. Mini John Cooper Works primește look-ul stil GP, iar BMW ne ține la curent cu progresul noului său EV – iX3.

Noua generație Skoda Octavia rămâne o compactă prolifică – a patra generație și-a primit deja varianta RS și acum a sosit timpul aventurii cu Octavia Scout. La fel ca în trecut, Octavia Scout se bazează pe versiunea break și adaugă câteva elemente de crossover: gardă la sol crescută cu 15 mm sau opțiunea tracțiunii integrale. De fapt, este prima oară când Octavia Scout poate fi aleasă și în versiune cu două roți motrice, mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Skoda Octavia Scout, Mini JCW GP Pack sau BMW iX3

Versiunile de propulsie sunt și ele pentru toate gusturile – 1.5 TSI de 150 CP și 2.0 TDI de 115 CP sunt variantele de bază. Urmează noul 1.5 TSI e-TEC cu tehnologie mild hybrid și DSG cu șapte rapoarte. Pentru mai multă putere există un 2.0 TSI de 190 CP și alternativa 2.0 TDI EVO de 200 CP / 400 Nm – ambele cu AWD și DSG. Octavia Scout este cu 16 mm mai lung și 15 mm mai lat decât generația anterioară, iar capacitatea cargo ajunge la 640 de litri.

Skoda Octavia Scout, Mini JCW GP Pack sau BMW iX3

Mini a prezentat bolidul de top John Cooper Works GP anul trecut la Salonul Auto de la Los Angeles. Fiind o ediție limitată, este posibil ca nu toți doritorii să prindă un exemplar – însă Mini are o soluție. Astfel, viitorii utilizatori ai versiunii „standard” Mini John Cooper Works pot selecta noul „GP Pack”. Acesta aduce cu sine combinația de culori GP Racing Grey / Melting Silver, jante de 18 inch personalizate cu logo-ul GP și o serie de elemente speciale la interior.

Skoda Octavia Scout, Mini JCW GP Pack sau BMW iX3

Primul model complet electric al mărcii bavareze (compania consideră BMW i-urile un brand separat), BMW iX3, va fi produs la termen în China, pentru piața mondială, cu începere de la sfârșitul verii. SUV-ul va ajunge la dealeri până la sfârșitul anului 2020, de producția sa ocupându-se joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) din China, în cadrul uzinei BBA Dadong, din orașul Shenyang.

Skoda Octavia Scout, Mini JCW GP Pack sau BMW iX3

„Suntem în program cu automobilele de pre-producție BMW iX3 şi vom lansa producția standard la sfârșitul verii, folosind tehnologii de ultimă generație precum instalarea personalizată a noii baterii de înaltă tensiune şi inteligenta artificială pentru monitorizarea pieselor”, a explicat Robert Küssel, directorul uzinei BBA Dadong. „De asemenea, producem modelul full electric BMW iX3 şi modelul cu motor termic BMW X3 pe aceeași linie de producție. Acest lucru ne permite să obținem eficiență ridicată şi flexibilitate în producție”, a continuat Küssel.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE