Home Știri Jeep pune cap Compass pe Italia (video)

Jeep pune cap Compass pe Italia (video)

de Aurel Niculescu
Jeep pune cap Compass pe Italia

Jeep a operat schimbări subtile pentru SUV-ul Compass model 2021, model produs în Italia pentru piața de pe Bătrânul Continent. Ralf Brandstaetter este noul CEO al mărcii Volkswagen, iar rezultatele înmatriculărilor autohtone pe luna mai continuă trend-ul descendent.

Jeep a decis ca versiunea cu facelift a SUV-ului Compass să vină cu adevărat „din” Europa – modelul era deja prezent pe Bătrânul Continent însă de acum Compass se și produce în Italia, la fabrica FCA din Melfi. Compass de Italia va sosi la dealeri în cinci versiuni de echipare, precum și cu modificări plus un nou propulsor. Mai târziu își va face apariția chiar și noua versiune plug in hybrid „4xe”. Jeep oferă șase modele noi de jante, cinci noi culori, o acoperitoare tip „tonneau” redesenată și sistemul Uconnect cu servicii precum „My Car” sau „My Remote”.

Jeep pune cap Compass pe Italia

Noua motorizare pentru Compass de Italia este un turbo pe benzină de 1,3 litri, în patru cilindri. Este capabil să dezvolte 130 pentru versiunile Sport, Longitude, Mighty Eagle și Limited, în timp ce varianta S primește 150 CP. Indiferent de versiunea selectată, Compass va fi produs în Italia cu transmisie manuală cu șase rapoarte sau o nouă cutie cu ambreiaj dublu uscat (DDCT). Doritorii de modele diesel primesc un 1.6 de 120 CP și 236 Nm, însă acesta este limitat la tracțiune față și transmisia manuală. Modelul Compass 4xe va sosi cu 190 sau 240 CP și doar cu tracțiune integrală.

Jeep pune cap Compass pe Italia
https://youtu.be/T8L00afLbSs
Ralf Brandstätter va trece de la 1 iulie din poziția de COO (chief operating officer) la cea de CEO a mărcii Volkswagen – promovând în locul lui Herbert Diess care va rămâne la conducerea întregului Grup VW. Brandstätter a început lucrul la VW încă din 1993, deținând funcția de COO la Volkswagen din august 2018.

Jeep pune cap Compass pe Italia

În România, înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu -45,01% în luna mai față de aceeași perioadă a anului trecut. După primele cinci luni, vânzările au atins cota de 39.455 unități, în scădere cu -31,43% față de perioada similara din 2019. Autoturismele second-hand înmatriculate pentru prima oară în România au ajuns în mai la un volum de 26.616 exemplare, în scădere cu -30,45% (total 159.941 unități, o scădere de –15,83%). Dacia conduce în clasamentul pe mărci, cu 10.973 unități (-37,67% față de ian-mai 2019), urmată de VW (3.376, -17,54%), Skoda (3.272, -24,7%), Renault (2.994, -37,7%) și Hyundai (2.794, +4,92%).

Jeep pune cap Compass pe ItaliaJeep pune cap Compass pe ItaliaJeep pune cap Compass pe ItaliaJeep pune cap Compass pe Italia

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?