Magazin Știri Video

Ediție de tradiție: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

Ediție de tradiție: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

Modern și tradițional – noul Porsche 911 Targa a primit deja o ediție specială: 911 Targa 4S Heritage Design. Dacă vă doriți totuși inversarea procesului – automobilul vechi să pară nou – există și modelul Singer Anglet Commission 911…

Porsche este bine-cunoscut pentru apetitul vorace pentru derivarea modelelor sale în numeroase versiuni și ediții speciale. Nu trebuie să ne mirăm că recentul 911 Targa a primit deja și prima sa ediție limitată. Este însă de apreciat direcția abordată – modernul 911 este amplificat cu elemente inspirate din anii 50 și începutul anilor 60. Iar 911 Targa 4S Heritage Design Edition este doar primul dintr-un total de patru piese de colecție ale noii strategii Porsche Heritage Design.

Ediție de tradiție: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

Iar noul model va ieși direct din atelierele specialiștilor de la Porsche Exclusive Manufaktur. Ediția specială poate fi deja comandată și va fi livrată de la toamnă – însă va avea un parcurs limitat la doar 992 exemplare (analogie la codul intern al actualei generații). Posesorii de 911-uri normale se vor putea bucura de o parte din bunătățile asociate – concomitent cu ediția specială a fost prezentat și pachetul de interior Heritage Design. Însă doar colecționarii vor avea parte și de noul ceas cronograf asociat.

Ediție de tradiție: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

911 Targa 4S Heritage Design va avea parte de o nouă culoare exclusivă – Cherry Metallic, de inscripții aurii, de folii albe și o grafică a exteriorului inspirată de moștenirea motorsport. Look-ul exterior este completat de plăcuța Porsche Heritage, emblema Porsche istorică sau de jantele standard de 20/21 inchi Carrera Exclusive Design, cu etrierele negre. Interiorul include un pachet de piele în două nuanțe: Roșu Bordeaux și Club OLEA Bej Atacama (sau Club OLEA Bej Atacama / piele neagră), catifea cord precum cea folosită pe modelul 356 iar turometrul și cronometrul au un design clasic și iluminare verde.

Ediție de tradiție: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

Nu lipsesc plafonul din microfibră perforată și elementele din piele ale pachetului Exclusive Manufaktur. La fel ca versiunile standard, ediția specială va fi dotată cu motorul biturbo de 331 kW (450 CP), care, în combinație cu transmisia automată cu dublu ambreiaj și cu opt trepte permite viteza maximă de 304 km/h. 911 Targa accelerează de pe loc la 100 km/h în mai puțin de 3,6 secunde (cu Launch Control).

Ediție de tradiție: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

Dacă vă doriți în schimb un Porsche cu adevărat clasic – însă dotat cu toate elementele de performanță și siguranță ale unuia modern, adresa perfectă este în Los Angeles, California, acasă la Singer Vehicle Design. Maeștrii modelelor Porsche „restomod” recidivează cu noul 911 Anglet Commission, un foarte elegant exemplar vopsit în noua culoare Aubergine Light Pearl. Are, desigur, jante stil Fuchs – iar interiorul primește o superbă piele „Navy Blue” și cusături „Alabaster”.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta