Home Știri SUV-ul compact electric Chevrolet Equinox EV va debuta în 2023

SUV-ul compact electric Chevrolet Equinox EV va debuta în 2023

de George Grosu

În toamna lui 2023, producătorul auto american Chevrolet plănuiește să lanseze un model Equinox propulsat electric. Recentele îmbunătățiri de ordin stilistic ale modelului american ne oferă o primă idee despre viitorul SUV compact electric.

Conducerea brandului Chevrolet aflat în cadrul grupului american General Motors, plănuiește să-și extindă în continuare gama de modele complet electrice. Aceasta a anunț recent că, pregătește lansarea pe piață în toamna anului 2023 a modelului Equinox EV prezentând cu această ocazie și primele fotografii tip teaser. Viitorul SUV compact cu propulsie electrică de la Chevrolet se va baza pe platforma Ultium.

Chevrolet vrea să poziționeze modelul Equinox în gama sa, ca un SUV entry-level accesibil, și a anunțat un preț de pornire de aproximativ 30.000 de dolari (echivalentul a aproximativ 26.500 de euro). Pentru acest nou model vor fi disponibile două niveluri de echipament. Equinox este unul dintre cele mai bine vândute modele din portofoliul Chevrolet. Cu versiunea electrică anunțată recent, se urmărește pregătirea modelului de succes pentru noua eră electrică.

Cei din conducerea General Motors nu au oferit încă nicio informație cu privire la datele tehnice ale modelului Equinox cu propulsie electrică, însă, platforma actuală denumită Ultium oferă o gamă largă de opțiuni în ceea ce privește configurația unității, performanțele și raza de acțiune. Aceasta din urmă ar trebui să se situeze în jur de 500 de kilometri pentru a putea face față în mediul competitiv. Noul motor Ultium Drive de 180 kW, care antrenează puntea din față, va fi probabil utilizat pentru propulsia viitorului model Equinox EV. Familia de motoare electrice Ultium oferă, de asemenea, o versiune mai puternică de 225 kW pentru puntea față sau spate, precum și o unitate de 62 kW pentru putea spate în cazul unei versiuni cu tracțiune integrală.

Primele restilizări cu viitorul Chevrolet Equinox EV realizate de studiourile de design General Motors, ne arată exteriorul său elegant și un interior futurist cu numeroase afișaje mari. Ambele perspective arată că Equinox EV se va diferenția mult de modelul actual Equinox dotat cu motoare pe combustie.

Anunțul conducerii Chevrolet cu lansarea viitorului model Equinox EV, a urmat la scurt timp după dezvăluirea modelului Silverado EV de la recentul eveniment CES 2022 din Las Vegas și confirmării unei versiuni pur electrice a modelului Blazer, care ar trebui să fie disponibilă din primăvara anului 2023.

Chevrolet anunță o versiune electrică a bestseller-ului său Equinox pentru toamna anului 2023 care va utiliza platforma Ultium de la General Motors. Cu toate acestea, conducerea brandului Chevrolet nu a dorit să ofere detalii tehnice referitoare la motoarele electrice care se vor afla în echiparea viitorului model SUV compact.

Chevrolet Equinox EV
Chevrolet Equinox EV
Chevrolet Equinox EV
Chevrolet Equinox EV
Chevrolet Equinox EV
Cockpit
Cockpit

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?