Home Știri Suzuki supraviețuiește la Tokyo prin e-Survivor

Suzuki supraviețuiește la Tokyo prin e-Survivor

de Aurel Niculescu

Următorul mare salon auto internațional – Tokyo Motor Show – se apropie cu pași repezi, astfel încât nu doar Subaru și-a prezentat atuurile pregătite pentru show-ul de casă, ci și la fel de interesantul constructor de nișă Suzuki.

Producătorul Japonez a cunoscut de curând un important reviriment inclusiv pe piața din România datorită atractivelor modele Vitara și S-Cross, iar acasă în capitala Tokyo vor să dovedească potențialul lor de a fi relevanți și în viitor. e-Survivor are un nume interesant, fiind practic un mic Jimny din viitor, dotat cu patru propulsoare electrice – câte unul montat în interiorul fiecărei roți. Designul pare de asemenea pregătit de incursiuni extreme în off-road, datorită consolelor față și spate extrem de scurte, în timp ce pasajele roților lipsesc cu desăvârșire – dacă portierele transparente sunt desigur foarte conceptuale, în schimb farurile circulare LED și grila radiatorului iluminată le-am vedea la fel de bine și pe generația viitoare a iconicului Jimny.

Interiorul este cel puțin la fel de interesant – sistemul head-up display se întinde pe toată lățimea parbrizului, în timp ce volanul integrează și el un mic ecran. Consola centrală în schimb este dominată de o sferă 3D ce livrează diverse informații – ne-am putea imagina și un Mini cu un astfel de layout – iar pasagerul dispune și el de propriul display. A, mai sunt și încă două mai mici integrate în scaune, la baza lor. Nu în ultimul rând, conceptul care celebrează apropiatul centenar al companiei (ce va avea loc în 2020), are și o puternică legătură cu trecutul – fiind derivat dintr-unul clasic de tip „ladder frame”.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.