Home MagazinGadget Test video camera DVR Nextbase 622GW

Test video camera DVR Nextbase 622GW

de AMS
Nextbase 622GW - Falcon Electronics

Îngerul păzitor al șoferilor se numește Nextbase 622GW. Este cea mai bună cameră DVR pe care am avut ocazia s-o testez. Și nu mă refer numai la calitatea imaginii. Pe lângă aceasta, are un pachet de funcții și o conectivitate imposibil de găsit la concurenți.

Sunt șanse mari să poți folosi filmele camerei DVR ca probă, în cazul contravențiilor din trafic. Există un proiect de lege depus la Senat care propune fix acest lucru. Sigur, ca să-ți poți dovedi nevinovăția sau să poți identifica ”răufăcătorii”, ai nevoie ca filmările să fie clare, indiferent de condițiile meteo.

Iar camera asta filmează impecabil și când soarele bate din față, și noaptea. Testat. Rezoluția maximă a clipurilor este 4k, deci nu sunt șanse să ratezi vreun detaliu din trafic. Mai mult, chiar dacă drumul este denivelat, iar mașina vibrează, stabilizatorul optic al camerei are grijă ca imaginea să rămână mereu clară. N-o să ratezi ce se întâmplă în zonele periferice din față, pentru că lentila wide are un unghi de cuprindere larg, de 140°. În plus, are și filtru de polarizare inclus, și astfel elimină reflexiile de pe parbriz, dar și o setare care permite filmarea pe vreme cu vizibilitate slabă. Pe ultima n-am activat-o, pentru că n-a fost nevoie. Și pe ploaie, și pe ninsoare, numerele de înmatriculare s-au distins clar. Poate doar pe ceață să merite folosirea funcției.

Nextbase 622GW Camera Nextbase 622GW poate fi utilizată de sine stătător, pentru a filma traficul din partea frontală a mașinii. De asemenea, i se poate atașa camera cu vedere in habitaclu, sau o cameră cu vedere în spate care se montează pe lunetă și care înregistrează tot ce se întâmplă în partea din spate a mașinii, ca să ai o imagine completă asupra șoselei. Atunci când le utilizezi ambele camere, rezoluția camerei frontale este ajustata automat astfel incat sa permita realizarea concomitenta a celor 2 inregistrari. Practic, cantitatea de informație care trebuie scrisă pe card este atât de mare, încât nu este posibilă filmarea simultană 4k și Full HD. Chiar și așa, trebuie folosit un card performant, din clasa U3.

Nu e nevoie să ajungi acasă, ca să vezi ce-ai filmat, pentru că ai un ecran tactil mare, de 3 inchi, cu luminozitate atât de bună, încât poți să vezi imagini pe el și în zilele însorite. Poți să le redai și în slow-motion, ca să observi anumite detalii. De asemenea, modulul GPS încorporat în camera Nextbase 622GW permite determinarea exactă a locației, iar camera înregistrează coordonatele GPS, data și ora pe tot timpul filmării. Sunt detalii care, în cazul unui accident, devin cruciale. Dacă vrei să protejezi împotriva ștergerii (sau supra-scrierii) un clip anume, apeși butonul de sub ecran în timp ce clipul se înregistrează. Un buton mare, ca să-l nimerești repede și când îți tremură mâna de nervi că cineva ți-a atins mașina și vrei să securizezi dovada.

Sau poți să descarci filmele prin Bluetooth sau Wi-Fi direct pe telefon, și apoi să le trimiți prietenilor sau să le postezi pe rețelele de socializare. Îți trebuie doar aplicația MyNextbase. Eu mi-am instalat-o gratuit de pe Google Play. Are un meniu intuitiv și nu s-a blocat niciodată pe telefonul meu cu SO Android. În sfârșit, camera vine la pachet cu un program gratuit ce poate fi instalat pe calculator și cu ajutorul căruia poți edita filmele.

Dar camera nu e utilă doar în mers, ci și în parcare. Pentru că are un modul cu senzor de impact, care activează filmarea când mașina este lovită în timp ce tu erai departe de ea.

Comandă aici camera Nextbase 622GW!

Text și foto: Bogdan Grigorescu

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.