Home Știri Un Ford GT din 2018 vândut la licitație mai scump decât exemplarul lui Tim Allen

Un Ford GT din 2018 vândut la licitație mai scump decât exemplarul lui Tim Allen

de George Grosu

De curând, casa de licitații elvețiană OIdtimer Galerie Toffen a vândut un exemplar din supercar-ul Ford GT cu anul de fabricație 2018. Supercar-ul american a adus primului proprietar elvețian o sumă de bani cu mult mai mare decât exemplarul Ford GT care a fost deținut de un cunoscut actor american.

Odată cu cea de-a treia generație a modelului GT, Ford a prezentat în anul 2016 un model super sport care a fost derivat direct dintr-un model special dezvoltat pentru curse. Designul și numele amintesc de primul model GT 40 pe care Ford l-a conceput special în anii ’60 pentru a învinge celebrul constructor italian Ferrari în cursa de anduranță de 24h de la Le Mans.

Despre noul GT al lui Ford putem spune că ar fi putut concura și el în cursa de la Le Mans. Cu toate acestea, noul GT nu mai este propulsat de un V8 de 7 litri, ci de un V6 de 3,5 litri supraalimentat cu două turbocompresoare. Acesta reușește să dezvolte o putere maximă de 656 CP și poate asigura o viteză maximă de 347 km/h. Spre deosebire de modelul clasic din anii ’60 dotat cu o transmisie manuală, noul Ford dispune de o transmisie secvențială a cărui rapoarte se pot schimba cu ajutorul padelelor din spatele volanului.

Inițial, conducerea Ford a plănuit să construiască un număr de 1.000 exemplare ale versiunii stradale pe o perioadă de patru ani. În ciuda unui proces de fabricație complex și a unui preț de achiziție destul de ridicat, cererea pentru acest supercar a fost suficient de mare pentru ca producția să fie prelungită cu încă doi ani și cu un număr total de 1.350 exemplare. La debut, în Germania prețul pentru un exemplar nou era în jur de 530.000 euro. Actorul Tim Allen, vedeta serialului american din anii ’90 „Home Improvement”, și-a vândut GT-ul în octombrie 2021 pentru un milion de dolari, echivalentul a 861.255 de euro. Exemplarul respectiv avea un rulaj de 1.227 de kilometri.

Pe 29 decembrie 2021, casa de licitații elvețiană Oldtimer Galerie Toffen a scos la vânzare în cadrul licitației de la Gstaad, un exemplar Ford GT, care, deși nu avea un proprietar anterior la fel de celebru, are un rulaj mai mic care însumează doar 615 kilometri. Acest exemplar este vopsit în culoarea gri „Liuqid Gray”, are o dungă dublă portocalie pe mijlocul caroseriei și un interior cu o combinație de culori portocaliu-negru în versiunea de echipare „Launch Control”.

Respectivul exemplar a fost înmatriculat de unicul său proprietar pentru prima dată în Elveția pe data de 4 mai 2018. Prețul estimat de către specialiștii casei de licitații elvețiene care s-a situat între 950.000 și 1.100.000 de franci elvețieni, echivalentul a 817.000 până la 946.000 de euro, a fost depășit în timpul licitației. Cea mai mare ofertă a fost echivalentul a 1,1 milioane de euro. Inclusiv cu suprataxa pentru casa de licitații, a rezultat la final un preț de vânzare echivalent cu 1,2 milioane de euro.

Un Ford GT este rareori scos la vânzare la licitație, așa că prețurile supercar-ului american produs în serie limitată sunt în mod corespunzător ridicate. Astfel, exemplarul de Ford GT scos la licitație la Gstaad la sfârșitul anului a adus o sumă mult mare fostului proprietar decât exemplarul deținut Tim Allen, respectiv echivalentul a 1,2 milioane de euro.

Foto: Oldtimer Galerie Toffen

Ford GT vândut la licitația Oldtimer Galerie Toffen
Ford GT vândut la licitația Oldtimer Galerie Toffen
Ford GT vândut la licitația Oldtimer Galerie Toffen
Ford GT vândut la licitația Oldtimer Galerie Toffen
Ford GT vândut la licitația Oldtimer Galerie Toffen
Ford GT vândut la licitația Oldtimer Galerie Toffen
Motorul V6 biturbo de 3.5L
Cockpit
Doar 615 km rulați

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?