Home Știri Uzina Dacia a ajuns la 2.000.000 de exemplare Duster produse

Uzina Dacia a ajuns la 2.000.000 de exemplare Duster produse

de Dan Damian
Dacia Duster 2000000

Astăzi, pe 13 mai 2021, de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia a ieșit automobilul Dacia Duster cu numărul 2.000.000. Modelul aniversar este un exemplar din seria limitată Duster Avantaj ECO-G 100 ( alimentare mixtă benzină/GPL) de culoare Orange Atacama, destinat unui client din România.

Prezentat în premieră mondială în martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, Duster a surprins lumea auto democratizând accesul la experiența off-road și marcând astfel o adevărată revoluție în segmentul SUV. Atributele sale de vehicul practic, robust și accesibil, cu capacități de veritabil „4×4”, i-au asigurat un succes comercial imediat.

„Duster este un simbol național de reușită. Un model pentru care s-a lucrat intens și la care au contribuit angajați din toate meseriile și domeniile de activitate ale Renault Group în România. Am un sentiment de mare bucurie că, alături de colegi, am reușit să depășim provocările din ultimul an și să marcăm astăzi, împreună, o cifră istorică. Vom continua să ne onorăm clienții prin produse de calitate, cu cel mai bun raport prestații/preț, așa cum i-am obișnuit. Totodată, vom avea grijă să rămânem competitivi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, Director al Uzinei Vehicule Dacia și Coordonator al platformei industriale de la Mioveni.

În România, modelul s-a instalat încă din primul an de comercializare în postura de lider incontestabil al segmentului SUV, pe care și-a consolidat-o odată cu lansarea celei de-a doua generații, în 2017. Performanța de pe piața internă a fost amplificată de rezultatele obținute la export, Duster fiind livrat clienților din 44 de țări din Europa, Africa de Nord și Asia.

Fabricat într-o cadență de 930 de vehicule pe zi, din care peste 90% sunt destinate piețelor externe, Duster este cel mai produs model al Uzinei Vehicule Dacia.

Scurt istorie a evoluției Dacia Duster:

  • 2010 – Se lansează prima generație Dacia Duster la Salonul Auto de la Geneva, după ce Dacia a “încălzit atmosfera” cu Duster Concept, prezentat cu un an înainte, tot la Geneva.
  • Înainte de debutul comercial, un Duster de competiție, adaptat curselor pe gheață (având legături strânse cu mecanica lui Nissan GT-R) a participat la Trofeul Andros (sezonul 2009-2010) cu Alain Prost la volan.
  • 2013: Dacia a prezentat facelift-ul primei generații Duster.
  • 2016: Duster a ajuns la 1.000.000 de exemplare produse.
  • 2017: A doua generație Duster, descrisă ca o evoluție, nu o revoluție (la nivelul design-ului) a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt.
  • 2019: Un Duster 4×4 special modificat este utilizat ca Papamobil cu ocazia vizitei în România a Papei Francisc.
  • 2022: Anul viitor vom vedea primul Duster hibrid, ceea ce înseamnă și o nouă generație Duster, pentru că platforma actuală nu permite implementarea unui sistem hibrid de propulsie.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?