Home Auto util Piese auto online: cum să cumpărăm piese de mașină online fără să luăm țeapă?

Piese auto online: cum să cumpărăm piese de mașină online fără să luăm țeapă?

de Răzvan Măgureanu
piese auto online

Așa cum se întâmplă și la haine, jucării, mobilier sau mâncare, și piesele auto au început să fie cumpărate tot mai mult prin intermediul domeniului online. Adică din confortul casei, fără să te mai deplasezi la magazine de piese auto sau la parcurile de dezmembrări. Există însă o mare temere în rândul cumpărătorilor că ajung să comande o piesă și vor primi alta, una greșită sau, mai rău, nimic… Cum facem să cumpărăm piese de mașină în siguranță?

Piesele auto pot fi cumpărate online în ultimii ani, fie că e vorba de piese noi, fie că e vorba de piese second hand, puse în vânzare de parcurile de dezmembrări. De cele mai multe ori tranzacțiile se desfășoară fără probleme, dar ținând cont că suntem în România, încă există un procent simțitor de situații în care achizițiile se termină cu probleme. Mai exact, încă există vânzători care dau țepe, care spun că trimit ceva, iar cumpărătorul primește altceva, când în poze apare o piesă bună, dar în realitate este defectă. Așadar, nu trebuie să ne mire că nu toată lumea are încredere în achizițiile de piese online.

Specialiștii de la www.PieseAuto.ro spun: “În ceea ce privește cumpărarea pieselor auto online noi sau dezmembrate, cel mai important aspect îl reprezintă încrederea vânzătorului. Și pentru asta trebuie să alegi o platforma care are un sistem de calificative, unde poți verifica ușor istoricul vânzătorului, fie că e magazin de piese noi, fie că e parc de dezmembrări, făcându-ți astfel o părere despre seriozitatea acestuia”.

Așadar, primul sfat ar fi să cumpărați piese auto online doar de la vânzători de încredere. Există platforme specializate pe piese auto, unde mii de vânzători pun la vânzare milioane de piese noi și second-hand. Aici, cumpărătorul care are nevoie de o piesă poate vedea multe informații despre vânzători, cât de mulțumiți au fost alți cumpărători care au cumpărat de la ei, comentariile acestora, exact cum se întâmplă pe unele platforme internaționale, cum ar fi eBay.

Pe lângă istoricul unui vânzător, la fel de important este să știi de la cine cumperi acea piesă. Adică dacă este o firma de încredere care oferă garanție și posibilitate de retur, sau dacă este un particular care nu oferă aceste avantaje. Noi le recomandăm tuturor să cumpere de la vânzătorii care oferă garanție și retur conform legii, astfel încât să poată returna piesa dacă nu se potrivește sau dacă este defectă” mai adaugă cei de la PieseAuto.ro.

Dacă apelezi la o platforma cu informații transparente despre vânzători, poți alege oferta unui vânzător de încredere și poți să fii sigur că vei obține un preț corect, dar, cel mai important, siguranța cumpărăturilor online de piese auto. Se poate întâmpla și la piese noi, dar și la cele din dezmembrări, ca piesa comandată să nu se potrivească pe mașina ta. În acest caz, vânzătorii serioși o vor schimba sau o vor returna, oferind suma plătită înapoi. Iar în caz că piesa se strică în perioada de garanție, vânzătorii o vor înlocui.

Nu în ultimul rând, vânzătorii de încredere nu vor cere bani în avans pe o piesă și nu îți vor trimite ceva fără ca tu, cumpărătorul, să poți verifică dacă piesa din colet este cea corectă.

Pe scurt, dacă suntem puțin atenți de unde cumpărăm piese auto noi sau folosite pentru mașina noastră, nu trebuie să ne fie deloc teamă ca să le achiziționăm online. Au existat mereu și vor mai există vânzători care profită de neatenția cumpărătorului și vor încerca să dea țepe în continuare, dar dacă suntem puțin atenți, nu vom avea de-a face cu aceștia. De obicei, recunoști un vânzător țepar destul de ușor: nu are un istoric pe site, nu are calificative pozitive, nu oferă garanție și retur, și, cel mai important, vrea să te ispitească cu un preț mult prea mic. De obicei, când o ofertă este foarte bună și de nerefuzat, de obicei acea oferta este falsă.

Așadar, cu puțină atenție și apelând la platforme online care oferă informații despre vânzători, putem face cumpărăturile pentru mașina noastră exclusiv online. De la anvelope, piese de revizie, piese de caroserie, mecanică, interior și consumabile, toate pot fi cumpărate foarte ușor și rapid din fața calculatorului.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?