Home Motorsport Victorie senzaţională la Spa-Francorchamps: BMW M6 GT3 a sărbătorit succesul în clasamentul general la debutul său în clasica de 24 de ore din Ardeni

Victorie senzaţională la Spa-Francorchamps: BMW M6 GT3 a sărbătorit succesul în clasamentul general la debutul său în clasica de 24 de ore din Ardeni

de

BMW M6 GT3_05

BMW M6 GT3 a repetat succesul reuşit anul trecut de predecesorul său, BMW Z4 GT3, prin câştigarea cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). După 531 de tururi, maşina #99 ROWE Racing, pilotată de Maxime Martin (Belgia), Philipp Eng (Austria) şi Alexander Sims (Marea Britanie), a trecut linia de sosire pe primul loc. Cei trei au reuşit a 23-a victorie pentru BMW în clasamentul general al clasicei de anduranţă ce se desfăşoară pe “Circuit de Spa-Francorchamps”.

În 1965, eroii locali Pascal Ickx şi Gérard Langlois au asigurat primul triumf pentru BMW în maratonul din Ardeni, cu un BMW 1800 TI/SA. Anul trecut, Nicky Catsburg (Olanda), Lucas Luhr (Germania) şi Markus Palttala (Finlanda) au obţinut victoria cu BMW Z4 GT3, în anul de retragere al acestui model. Acum, succesorul acestuia, BMW M6 GT3, şi-a adăugat numele pe lista câştigătorilor cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) – iar aceasta la prima sa apariţie.

BMW M6 GT3_10

A fost o cursă cu multe provocări şi un final perfect pentru modelul învingător #99 BMW M6 GT3. În special în faza iniţială a cursei, neutralizările cu steaguri galbene, dar şi o fază cu Safety Car ce a durat aproape o oră, precum şi traficul de la standuri au complicat situaţia din pluton. La un moment dat, Martin, Sims şi Eng erau clasaţi în afara Top 30. Pe măsură ce cursa s-a dezvoltat, cei trei au putut să-şi facă loc prin pluton. La căderea nopţii, BMW M6 GT3 s-a impus ca unul din modelele ce fac parte din plutonul fruntaş şi a fost lider al competiţiei. În timpul unei neutralizări cu steaguri galbene, maşina a intrat la standuri pentru un pit stop obligatoriu de cinci minute pe parcursul căruia i s-au schimbat frânele. După aceea, Sims, Martin şi Eng au continuat să se menţină în poziţiile de top şi se aflau pe locul al patrulea la jumătatea cursei. La primele ore ale dimineţii, cei trei au revenit pe primul loc. Fără să fie perturbată de condiţiile schimbătoare de vreme, echipa ROWE Racing a reuşit să obţină victoria. Triumful a fost o experienţă cu totul specială pentru pilotul belgian Maxime Martin, aflat la cursa de casă la Spa-Francorchamps. Este o performanţă specială pentru Maxime Martin, având în vedere că vine după ce tatăl lui, Jean-Michel Martin, a obţinut patru victorii în cursa de 24h de la Spa, în 1979, 1980, 1987 şi 1992, ultimele două dintre acestea fiind obţinute pilotând un BMW M3.

Învingătorul de anul trecut Nick Catsburg (Olanda), alături de Stef Dusseldorp (Olanda) şi Dirk Werner (Germania), a făcut o cursă fantastică la volanul #98. Cel de-al doilea BMW M6 GT3 al ROWE Racing s-a aflat în Top 10 pentru o lungă perioadă de timp şi au fost tururi în care a ocupat prima poziţie. Asemenea coechipierilor lor, Catsburg, Dusseldorp şi Werner au trecut de orele nopţii fără vreun incident. La jumătatea cursei, ei se aflau pe locul al 16-lea, au revenit în Top 10 printr-o evoluţie remarcabilă şi se aflau pe o poziţie bună la primele ore ale dimineţii. Apoi, cu o oră şi jumătate înainte de finalul cursei, #98 BMW M6 GT3 a suferit o problemă cu ambreiajul. Prin urmare, Catsburg, Dusseldorp şi Werner au fost obligaţi să abandoneze.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.