Home Știri VIDEO: Ați mai văzut un monopost Red Bull Racing pe Transalpina?

VIDEO: Ați mai văzut un monopost Red Bull Racing pe Transalpina?

de Dan Damian
Red Bull Racing RB7 pe Transalpina

De Ziua Națională a României, Red Bull Racing a publicat un video în care putem vedea aventura monopostului de F1 RB7 în România, pe Transalpina.

Poate vă mai amintiți, dacă nu, vă amintim noi. În luna septembrie a acestui an, Bucureștiul a fost gazda unui eveniment cu totul special. Red Bull Racing a adus la București, printre altele, un monopost de Formula 1, RB7, care, alături de Red Bull Drift Brothers și Arunas Gibieza, a făcut spectacol în fața Palatului Parlamentului, în fața a peste 50.000 de spectatori.

Înainte de acest eveniment, noi, cei de la auto motor și sport, am testat timp de două zile, pe Transfăgărășan și Transalpina, patru modele absolut speciale: BMW M4 Competition și BMW i4 M50, alături de Porsche 911 GTS și Porsche Taycan GTS. Când am ajuns pe o anumită secțiune de pe Transalpina, am văzut monopostul Red Bull de Formula 1, alături de echipa de filmare. Ulterior, la evenimentul din Piața Constituției, l-am întrebat pe Chris Gregory, Support Team Coordinator Red Bull Racing Show Run, despre ce era vorba, dar nu ne-a spus decât că a fost vorba despre o filmare pentru Red Bull România.

Red Bull Racing RB7 pe Transalpina

Astăzi, însă, am înțeles ce s-a întâmplat acolo, după ce Red Bull a publicat filmul acelui eveniment. Patrick Friesacher, fost Pilot de Formula 1 pentru Minardi, a condus monopostul RB7 (din 2011, cu motor V8, cel cu care Sebastian Vettel a câștigat titlul mondial în acel an) pe cea mai înaltă șosea din România. Și, așa cum vedem în clipul video publicat de Red Bull, a avut parte de câteva întâlniri: cu Dracula, cu un cioban care i-a dat un smoc de lână, pentru noroc, dar și cu o horă românească. De fapt o nuntă. Pilotul Oracle Red Bull Racing s-a prins și el în horă, iar darul de nuntă pentru miri a fost o serie de „cerculețe” făcute pe drumul cu o lățime de doar 8,5 metri. Pe ultima porțiune din Transalpina, Patrick s-a luat la întrecere cu Toma Coconea, care și-a început deja antrenamentele cu parapanta pentru ediția din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume.

Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine. Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, a spus Patrick Friesacher.

Imaginile sunt spectaculoase, mai ales că nu vezi prea des un monopost de F1 în România. De fapt, acesta este farmecul: monopost de F1 pe cel mai înalt drum public din România. Ca idee, am aflat ulterior de la coordonatorul evenimentului că, pentru filmări, traficul a putut fi închis în sesiuni de maxim 30 de minute, pentru a nu crea aglomerație.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.