Home Știri (Video) Lunea rapidă – BMW M2 Competition M Performance, Aston Martin Vantage GT3, Chevrolet Suburban RST, Ford Ranger, RR Velar, Ford C-Max Sport & Mustang

(Video) Lunea rapidă – BMW M2 Competition M Performance, Aston Martin Vantage GT3, Chevrolet Suburban RST, Ford Ranger, RR Velar, Ford C-Max Sport & Mustang

de Aurel Niculescu

Nici că se putea un început de săptămână mai bun pentru a recapitula ce noutăți din zona de performanță au mai prezentat prolificii producători auto – cu siguranță această luni este o zi dedicată fanilor performanței.

Pentru a fi siguri că nu vom fi acuzați de părtinire, începem ca de obicei – în ordine alfabetică. Aston Martin, care recent a „scăpat” (cel mai probabil în mod voit) pe site-ul oficial numele celui mai nou model al său – este vorba despre versiunea de ultra-performanță în ediție limitată DB11 AMR, a postat și un incitant teaser cu un automobil destinat în mod clar circuitelor. Este vorba despre modelul pentru 2019 Vantage GT3, destinat echipelor de curse din cadrul FIA World Endurance Championship și bazat pe modelul oficial Vantage GTE. El va înlocui precedenta generație – V12 Vantage GT3 și nu va sosi singur, ci dublat de varianta Vantage GT4, aceasta din urmă bazată însă pe noua versiune de serie Vantage.


Ceva mai accesibil și mai ales utilizabil nu doar pe circuit va fi însă noul BMW M2 Competition, abia sosit în galeria modelelor de vârf de la M Motorsport și deja cadorisit de către constructor cu o mulțime de elemente opționale grație catalogului de piese M Performance! Și da, acestea nu sunt acolo doar pentru a ne atrage atenția – deoarece pot aduce și plusuri la capitolul performanță prin scăderea greutății: noile jante forjate de 19 inch sunt cu 3,2 kg mai ușoare, în timp ce capota motorului, plafonul și capacul portbagajului din fibră de carbon elimină alte 20 kg împreună.


Dincolo de ocean performanța nu se măsoară în kilograme pierdute… dacă ar fi să ne luăm după noua versiune RST a modelului SUV Chevrolet Suburban. Imensul tot-teren are desigur parte de elemente cât mai impunătoare: jante de 22 inch, un nou V8 de 6,2 litri și 420 CP / 623 Nm, o transmisie automată cu zece rapoarte sau de sistemul Magnetic Ride Control pentru a încerca să stăpânească un automobil mai degrabă renumit pentru capacitatea sa de a tracta peste 3,6 tone!


Ca să rămânem în zona americană, să vorbim un pic despre noua generație Ford Ranger – model care la Detroit în ianuarie și-a anunțat întoarcerea acasă în SUA după ce ani de zile a avut mai degrabă rezidență asiatică (acolo unde de altfel s-a născut și Ranger Raptor). Pentru a fi siguri că nimeni din SUA nu îl va considera mai prejos de fratele F-150, Ford a decis să le arate fanilor cum arată „Built Ford Tough” în timpul testelor la fel de… „tough”.

Rămânem cu producătorul american, însă ne întoarcem în patria sa adoptivă – Germania, pentru a vorbi despre ce noutăți au mai sosit la bordul versiunii europene a faimosului Mustang. Acesta are parte, printre altele (recunoaștem, noutățile sunt subtile, dar nu pierdem nici o ocazie de a ne desfăta cu imaginile legendarului muscle car) parte de sistemul Active Valve Performance Exhaust și pe modelele echipate cu propulsorul de 2,3 litri EcoBoost sau de tehnologia „rev matching” pentru V8-ul de 450 CP echipat cu transmisie manuală. Tot Ford a mai prezentat și C-MAX Sport, o ediție limitată dedicată familiilor „rapide” ce aduce cu sine o serie de detalii dinamice.


Britanicii de la Land Rover ne propun în schimb să încercăm automobilul încununat cu premiul „2018 World Car Design of the Year” – Range Rover Velar, model care are parte de o serie de îmbunătățiri, precum noile variante de motorizare de 3 litri V6 diesel și pe benzină: D275 sosește cu 275 CP / 625 Nm dacă se alege drept combustibil motorina, în timp ce versiunea P340 propune sound-ul unui motor supercharged de 340 CP și 450 Nm.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.