Știri

Grupul VW se pregătește intens de Wörthersee

Întâlnirea anuală a fanilor modelului Golf GTI de la Wörthersee, Germania, desfășurată anul acesta pe data de 9 mai nu mai este demult o simplă celebrare a faimosului model compact sportiv – ci o sărbătoare a întregului grup și a fanilor săi de pretutindeni.

Mai avem de așteptat doar două zile până la momentul culminant al întregului an 2018 pentru cei care trăiesc și respiră Volkswagen, dar deja constructorul a anunțat o parte din bunătățile de care vom avea parte în timpul festivităților. Astfel, marca care de ani de zile a acaparat conceptul de hot hatchback datorită legendarului Golf GTI nu putea prezenta acolo decât… un Golf GTI. Nu este însă vorba despre orice Golf GTI, ci de versiunea stradală a modelului de curse TCR – programată să devină cea mai rapidă din istoria seriei, cu o viteză de top de 264 km/h (cu doar 3,2 km peste puternicul Clubsport).

Učňovský vůz Škoda Auto, 2018.
Alături de VW și Skoda sau Audi vor sărbători în felul propriu întâlnirea fanilor de la Wörthersee – marca premium germană urmând să electrizeze la propriu atmosfera cu ajutorul unui prototip al modelului e-tron quattro… care a servit drept automobil de tractare pentru fantasticul concept E-Tron Vision Gran Turismo. În schimb, cehii de la Skoda au pus la treabă propriei școli vocaționale pentru a crea un concept inedit – un cabriolet-SUV bazat pe noul Karoq, denumit desigur Karoq Cabriolet, prezentat deocamdată cam… nu foarte gata de apariția pe „covorul roșu” de la Wörthersee.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE