Știri Video

Update – Volkswagen va avea mild hybrid pe Golf 8 (Video)

Nu vă faceți griji – VW nu a prezentat deja a opta generație și acum doar oferă informații despre noi versiuni – compania lucrează invers, oferindu-ne diverse detalii cu mult înainte de a ridica cortina pentru a lansa mult așteptatul Golf Mk. VIII. 

Update – În cadrul celei de-a 39-a ediții a Vienna Motor Symposium, unde compania a oferit preview-ul pentru noul propulsor mild hybrid pentru Golf 8, VW a mai prezentat în premieră mondială și o nouă generație (EA 288) a faimoasei familii de propulsoare 2.0 TDI. Acestea vor fi mai ușoare cu până la 20 kg, vor respecta noile standarde Euro 6d, vor crește valorile de putere și cuplu cu până la 9% și vor scădea emisiile de CO2 cu până la 10 g/km.

Știm deja, spre exemplu, că nu vom vedea oficial cea de-a opta generație a legendarului Golf decât în preajma datei de lansare a producției de serie – stabilită pentru iunie anul viitor. În plus, știm direct de la sursă că noua generație va beneficia și de aportul unui nou sistem mild hybrid cu tehnologie 48V, urmând ca acest MHEV să ajungă apoi pe întreaga gamă de modele.

Momentan, VW nu oferă de fapt extrem de multe detalii – explicând doar că noul sistem va fi util pentru momentele de „coasting” (atunci când accelerația nu este apăsată iar automobilul se deplasează din inerție), permițând oprirea totală a propulsorului și aducând astfel un plus de economie de până la 0,3 litri/100 km. Bateria Li-Ion de 48V va putea fi reîncărcată din mers datorită sistemului de recuperare a energiei, în timp ce sistemul mild hybrid este gândit și pentru a oferi un plus de cuplu la plecările de pe loc.Iar asta nu este tot, deoarece mai avem noutăți de la Volkswagen. Spre exemplu, în America, unde constructorul tocmai a lansat o nouă generație a modelului Jetta, Volkswagen a avut ideea nostalgică de a reuni toate celelalte șase generații anterioare – prima oară Jetta ajungând pe teritoriul nord-american tocmai în 1980.În plus, pentru a atrage atenția pe cât posibil asupra pericolelor utilizării telefonului mobil la volan, divizia locală suedeză a VW a decis să intre într-un parteneriat inedit cu o companie denumită NordDDB pentru ca împreună să construiască carcase pentru Apple iPhone 8… din metalul rămas în urma accidentelor ce au implicat șoferi distrași de folosirea telefonului!

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE