Știri Video

(Video) McLaren și MSO: 765LT sau Elva M1A

McLaren și MSO: 765LT sau Elva M1A

Cu un Geneva foarte anulat, noutățile continuă să curgă online. Astăzi discutăm despre două modele create de McLaren pentru a împodobi cele mai prestigioase colecții: 765LT și Elva M1A by MSO. Bonus, Gemballa are propria versiune de 911 pregătit pentru off-road: Avalanche 4×4.

Salonul Auto de la Geneva a fost dintotdeauna părintele protector al constructorilor exotici. McLaren Automotive se bucură din plin de acest statut, fiind pregătit cu două noutăți interesante și primăvăratece. McLaren 765LT este cel mai nou model „long tail” al constructorului, în timp ce Elva M1A vine de la MSO în speranța că ne va deturna atenția de la noul Aston Martin V12 Speedster. Iar noul 765LT este aproape la fel de limitat ca și Elva M1A – vor fi produse fix 765 de unități.

McLaren și MSO: 765LT sau Elva M1A

McLaren a pornit la drum cu foarte impresionantul 720S și inginerii au reușit să creeze un supercar și mai agil – au redus masele și au crescut puterea. Rețeta succesului include V8-ul twin-turbo de 4 litri care de acum produce 755 CP și 800 Nm. Puterea este livrată prin intermediul transmisiei cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte, de acum cu 15% mai rapidă decât pe 720S. McLaren consideră că noul 765LT va fi capabil să atingă 100 km/h în 2,8 secunde și 200 km/h în 7,2 secunde.

McLaren și MSO: 765LT sau Elva M1A

Greutatea constructivă a fost redusă cu 80 de kg, pornind de la 1229 kg. Economiile vin prin intermediul unor elemente și mai avansate din fibră de carbon, utilizării unei sticle mai subțiri și echipării cu un nou sistem de evacuare din titan cu patru elemente terminale. Aerodinamica și manevrabilitatea vor fi și ele îmbunătățite cu până la 25% datorită noilor praguri, splitter și parașoc frontal, bară posterioară, difuzor și eleron activ. Inginerii au mai instalat și noi arcuri plus algoritmi noi pentru sistemul de control Proactive Chassis Control II al suspensiei.

Sistemul de frânare vine direct de la Senna, cu opțiunea de a instala plăcuțe unicat. Tot de la Senna vin și scaunele ultra-ușoare din fibră de carbon – iar acest material este prezent peste tot în habitaclu, alături de tușe de Alcantara. Standard, 765LT vine fără sistem audio sau AC, însă acestea pot fi aduse la bord fără costuri suplimentare.

McLaren și MSO: 765LT sau Elva M1A

Recent, McLaren a dublat noul 765LT și cu Elva M1A By MSO. Constructorul britanic vrea să onoreze istoria „racing” a companiei – însă nici concurența nu doarme. Așadar, pentru cei care vor să fie aparte chiar și printre deținătorii unui model de supercar fără acoperiș, parbriz sau orice alt elemente de protecție, adresa este clar cea a sediului MSO. Noua temă Elva M1A celebrează exemplarul creat de Bruce McLaren pentru ediția din 1964 a Canadian Sports Car Grand Prix.

Cunoscutul tuner Gemballa se pregătește să dea replica prototipului Ruf Rodeo cu propria versiune de Porsche 911 gata de aventuri în off-road: Avalanche 4×4. Deocamdată nu avem decât o serie de schițe, însă Gemballa promite să ofere clienților și alternativa SUV – Tornado 4×4. Acesta este un fost Porsche Cayenne, transformat într-un expert al drumurilor neasfaltate.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE