Știri

A sosit Mercedes-Benz eVito Tourer și NYAS fuge în august

Mercedes-Benz eVito Tourer și NYAS fuge în august

Mercedes-Benz a prezentat faceliftul pentru cunoscutul van Vito, dar și noua versiune cu emisii zero eVito Tourer. Coronavirus mai face o victimă: organizatorii New York Auto Show au reprogramat evenimentul din aprilie la sfârșit de august.

Mercedes-Benz Vito va primi o serie de îmbunătățiri pentru anul în curs, marea noutate fiind introducerea modelului cu propulsie complet electrică – eVito Tourer. Numele v-ar putea suna cunoscut – constructorul german are deja în producție modelele utilitare eSprinter și eVito. Noul eVito Tourer este, practic, derivatul capabil să transporte pasageri – un frate mai accesibil al luxosului EQV. Noul eVito Tourer este propulsat de sistemul eATS, o tehnologie cunoscută deja.

Mercedes-Benz eVito Tourer și NYAS fuge în august

Are 204 CP (150 kW) și 362 Nm, sistemul compact integrând la un loc motorul electric, transmisia și electronica de control. Puterea provine de la acumulatorii de 90 kWh (net) poziționați central, în partea de jos a caroseriei. Viteza maximă este de 140 / 160 km/h, iar autonomia ajunge până la 421 km. Reîncărcarea AC este posibilă la maxim 11 kW, în timp ce modulul DC (CCS) permite o regenerare 10-80% în 45 de minute, la 110 kW.

Atât gama Vito cât și eVito Tourer au parte de aceleași elemente stilistice noi. În față Mercedes a regândit grila și emblema înstelată, în timp ce la interior au sosit cunoscutele guri de aerisire stil „turbină”. Există și o nouă tapițerie „Caluma”, în timp ce șoferul are parte și de îmbunătățiri ale sistemului de infotainment. Mercedes introduce și o mulțime de noi sisteme de asistență, precum și o transmisie automată cu nouă rapoarte, disponibilă doar pe anumite modele.

Mercedes-Benz eVito Tourer și NYAS fuge în august

Noua epidemie de coronavirus a mai făcut o „victimă” în lumea auto – New York Auto Show. Acesta era programat pentru intervalul 10-19 aprilie, însă organizatorii au decisă să îl amâne până către sfârșitul acestei veri. Astfel, noile date pentru evenimentul din „The Big Apple” sunt 28 august – 6 septembrie.

Mercedes-Benz eVito Tourer și NYAS fuge în august

Ruf, acel constructor exotic mult-iubit de fanii Porsche, are noutăți interesante în această primăvară. Noul Ruf Rodeo Concept este o reinterpretare în cheie clasic-modernă a cunoscutelor versiuni Porsche 911 Safari. Evident, acest prototip ar fi trebuit să sosească în fața publicului de la Geneva… Cel puțin avem și vești bune. Ruf a dezvăluit și primul exemplar de producție al modelului SCR. Acesta debuta în format prototip la Geneva în 2018.

Mercedes-Benz eVito Tourer și NYAS fuge în august

Acum, ceea ce arată ca un 911 din generația 964 însă este complet modern a devenit în sfârșit o realitate. Cu tot cu noul șasiu mono-cocă din fibră de carbon și caroserie tot din fibră de carbon, cu roll-cage integrat. Ruf SCR are parte de un motor boxer de 503 CP și 470 Nm, legat la o transmise manuală cu șase rapoarte. Masa este de doar 1250 kg, iar viteza maximă de 320 km/h.