Home Știri VW ID. GTI Concept – Sportivitatea migrează în era electrică

VW ID. GTI Concept – Sportivitatea migrează în era electrică

de Dan Damian
Volkswagen ID. GTI Concept

La Salonul de Mobilitate de la München, constructorul german a prezentat VW ID. GTI Concept, un hothatch electric bazat pe ID.2.

La exact 48 de ani de la debutul primului Golf GTI, la Salonul Auto de la Frankfurt, VW prezintă la München conceptul unui GTI electric, conformând astfel faptul că numele GTI va avea continuitate și în era electrică. Asta în condițiile în care versiunile sportive ale electricelor de până acum (ID.4 și ID.5) au fost prezentate sub numele GTX.

Totuși, VW ID. GTI Concept are o altă structură, în condițiile în care este bazat tot pe platforma MEB, dar în configurația de pe VW ID. 2all, conceptul care se va transforma în cel mai accesibil model ID. cu un preț sub 25.000 euro și care va avea tracțiune față.

Volkswagen ID. GTI Concept

Ca urmare, conceptul prezentat acum la München va fi un hothatch electric, cu tracțiune față (și diferențial blocabil electronic), care ar trebui să fie într-o zonă tentantă de preț, având în vedere modelul pe care este bazat. Da, producătorul german a confirmat că VW ID. GTI Concept se va transforma într-un model de serie care va fi produs începând cu 2027. Dacă vă întrebați ce caută litera I în noul GTI electric, nemții spun că, dacă în trecut însemna “Injection”, acum înseamnă “Intelligence”.

VW mai spune că a dezvoltat un întreg sistem integrat de gestionare a caracteristicilor dinamice și că noul GTI va putea oferi o mai mare varietate de stiluri de condus, configurabilă și selectabilă de pe noua interfață GTI Experience Control plasată pe planșa de bord. Aici sunt incluse, pe lângă modurile de răspuns ale motorului, direcției și transmisiei și ambianța sonoră, care poate simula (doar acustic) schimbările de treaptă de la modelele cu motorizări termice.

Volkswagen ID. GTI Concept

VW ID. GTI Concept este un hothatch de clasă mică, cu lungimea de 4.104 mm, lățime de 1.840 mm și înălțime de 1.499 mm. Ampatamentul are 2,6 metri. Observați designul jantelor de 20 inchi, care amintește de cel jantelor Pirelli de pe primul Golf GTI. VW anunță 490 litri pentru capacitatea portbagajului, valoare care poate crește la 1.330 litri cu ajutorul banchetei rabatabile 60:40.

Estetic, VW ID. GTI Concept se prezintă cu o parte frontală care integrează linia roșie caracteristică versiunilor GTI, faruri IQ.Light Matrix, iar sigla VW este luminată în alb. Pe laterale vedem mânerele portierelor spate disimulate în montant și inscripția GTI de pe aripi și de pe pragurile sport. Plus eleronul integrat deasupra lunetei, element distinctiv la care VW nu a vrut să renunțe. În partea din spate, conceptul are o bandă de LED-uri pe post de stopuri, dar pe fond negru, cu semnătura luminoasă sub forma unor dreptunghiuri duble și un difuzor proeminent, format din două secțiuni principale.

Volkswagen ID. GTI Concept

La interior, volanul are markerul de orientare de la ora 12 luminat în culoarea roșie, iar în spatele volanului este un display de 10,9 inchi, care poate reproduce (digital) tabloul de bord al lui Golf GTI, prima generație (Vintage Mode). Există și un display central (12,9 inchi), dar spectaculos este noul Head-up Display cu realitate augmentată, care poate afișa informații nu doar pentru șofer, ci și pentru pasager. Evident că și scaunele folosesc motivul steagului cu pătrățele pe care îl știm de la primul Golf GTI.

Nici o altă informați despre puterea motorului, performanțe sau capacitatea bateriei. Acestea vor fi publicate mai aproape de data lansării în producția de serie.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.