Home Știri 450 de Dacia Duster 4×4 vor fi achiziționate de Ministerul de Interne

450 de Dacia Duster 4×4 vor fi achiziționate de Ministerul de Interne

de

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va cumpăra 450 de unități Dacia Duster cu tracțiune integrală.

Dacia Duster

Dacia Duster facelift

Noile Dacia Duster 4×4 vor intra în dotarea Poliției și celorlalte structuri ale forțelor de ordine începând cu data de 20 octombrie. Achiziția se face în baza programului de înnoire a parcului auto național al Ministerului Afacerilor Interne. Între MAI și Renault există un acord cadru realizat în urma unei licitații deschise.

Dacia Duster facelift – primul test

Prețul unui Dacia Duster 4×4 achiziționat de MAI este de 11.000 de euro, mult mai competitiv decât ofertele concurente de pe piață. Mașinile sunt achiziționate dintr-un fond total de 57 de milioane de euro, bani obținuți din venituri proprii ale Ministerului. Momentan a fost deblocată suma de 31 de milioane de euro, restul banilor urmând să fie cheltuiți în 2015.

Prețuri Dacia Duster 4×4

“Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6%. Aproape 80% din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzând aici Poliția, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – avea la începutul anului 2014 o vechime de peste 10 ani″, a declarat Monica Dajbog, purtator de cuvânt al MAI.

Articole similare