Home Știri (Video) Porsche 911 este aproape gata de 992

(Video) Porsche 911 este aproape gata de 992

de Aurel Niculescu
Porsche 911 este aproape gata de 992

Seria 992 se află fix pe ultima turnantă – dacă ne încredem în zvonuri noua generație a legendarului 911 va avea premiera de gală la Salonul Auto de la Los Angeles de la sfârșitul lunii.

Însă înainte de a îmbrăca „fracul” ceremonial, prototipurile celei de-a opta generații a mașinii sport emblematice au grijă să termine ultima etapă din programul de testare în jurul mapamondului. Astfel, noile 911, înainte de a deveni oficial parte din seria 992, au parte de cele mai solicitante condiții. În total, etapele testării prototipurilor vor include aproximativ trei milioane de kilometri, ultimii fiind parcurși în cele mai ostile medii.


https://youtu.be/a94sKeX97IQ?t=16
Drumuri între zone climatice cu diferențe de temperatură de până la 85 de grade Celsius; sprinturi la diferențe de altitudine de peste patru kilometri; trafic aglomerat în marile orașe și noi recorduri pe circuit – deci realizarea de care am discutat ieri, a modelului 911 GT2 RS RM, nu va fi singulară! După testările tradiționale, ale șasiului și motorului, teste de funcționare și teste de rezistență, urmează excursii în zone precum statele din Golf, din Orientul Mijlociu sau Death Valley din SUA. Noua generație 992 sare apoi la minus 35 de grade în Finlanda, iar agenda de testare nu se oprește nicidecum aici. Drumurile sinuoase și solicitante din zona Cercului Polar european, testele de anduranță de pe șoselele și pe circuitele de curse ale Chinei, sau clasicul Nurburgring fac și ele parte din meniu.


Porsche nu uită nici de utilizarea zilnică pe drumurile publice din orașe și pe drumurile naționale din Germania, iar pe noi ne interesează un mic secret dezvăluit cu această ocazie: constructorul promite un concept de operare complet nou din habitaclu, precum și pentru panoul de instrumente și afișaje. Așadar, evoluție în stil clasic la exterior, o posibilă revoluție la interior. Bonus, 911 se afundă la altitudinea minimă în Death Valley, unde coboară la aproximativ 90 de metri sub nivelul mării, iar apoi respiră aerul rarefiat de pe Muntele Evans, Colorado – care ajunge la o înălțime de 4.300 de metri.


Confrații de concern de la Audi au și ei parte de activități tehnologizate. Astfel, odată cu lansarea ediției speciale #2 a micului crossover Q2, constructorul din Ingolstadt introduce, în premieră mondială, tehnologia acoperirii parțiale cu vopsea mată, în producția de serie. Noutatea constă în nivelul de individualizare posibil – pe zona mată, cu precizie la nivel de pixeli, pot fi inserate încă din fabricație diferite litere, logo-uri sau chiar imagini. Audi a oferit această opțiune de personalizare și pe R8 Coupe V10 plus în vara anului 2016, însă atunci au fost produse fix 24 de exemplare, un tribut adus succeselor în cursele de anduranță ale modelului R8 LMS.


General Motors privește către viitorul electric… din diferite perspective. Una dintre ele pare să fi rezultat în creația unei serii de… biciclete electrice. Cele două modele eBike, lipsite de însemnele specifice ale vreunui brand din portofoliu, sunt și obiectul unei campanii de „crowdsourcing” – fanii GM fiind invitați să viziteze un site dedicat pentru a ajuta la selecția unui nume potrivit pentru noua marcă a grupului. Cel care nimerește numele va primi un premiu consistent – $10.000 – suficient, probabil, pentru a achiziționa ambele modele. Acestea sunt de tip compact și folding, integrate și conectate.

Audi R8 Coupé V10 plus: „selection 24h“
Audi R8 Coupé V10 plus: „selection 24h“
General Motors is building two eBikes which will be available for sale in 2019 and we want customers to be involved from the start so we’re asking enthusiasts from around the globe to help name our eBike brand by visiting eBikeBrandChallenge.com
Today we revealed two innovative, integrated and connected eBikes – one folding and one compact – without a brand.
Porsche 911 este aproape gata de 992
Foto: Gruppe C Photography

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.