Home Știri (Video) São Paulo, Scala și noi Tipo-uri

(Video) São Paulo, Scala și noi Tipo-uri

de Aurel Niculescu
São Paulo, Scala și noi Tipo-uri

Astăzi discutăm despre noutățile de la Salonul Auto internațional de la São Paulo, dar și despre Skoda Scala, care se dezvăluie din ce în ce mai mult, sau despre noile versiuni Fiat Tipo Mirror și Street.

Departe, departe, la São Paulo International Motor Show (6-18 noiembrie) se petrec lucruri interesante. Volkswagen a ales show-ul brazilian pentru a prezenta, în premieră mondială, Tarok Concept – un pickup al generațiilor viitoare. Și mai interesant, în ciuda conceptului modular destul de avansat, VW promite introducerea pe piața locală a versiunii de serie cu modificări minime. Stilul prototipului este foarte modern și tineresc – neașteptat pentru conservatorul producător german – cu zone luminoase generoase atât în față, cât și în spate. Spre exemplu, dacă stopurile întinse pe toată lățimea sunt deja des întâlnite, VW plusează aici cu benzi luminoase incluse în grila radiatorului sau în jurul prizelor de aer din bara față. Interiorul este minimalist, dar high-tech – cu instrumentar de bord digital și display de mari dimensiuni pentru sistemul de infotainment.


https://youtu.be/K1p6ThAjsW8
Piesa de rezistență pentru Tarok Concept este, însă, zona benei. Partea din spate este modulabilă, incluzând un panou ce permite extinderea zonei cargo în cabină, odată cu rabatarea banchetei spate (VW nu reinventează „roata” – am mai văzut așa ceva la bătrânul Chevrolet Avalanche). Bena, standard, este lungă de 1206 mm, iar cu „trapa” deschisă și bancheta rabatată spațiul disponibil se extinde la 1861 mm – sarcina utilă fiind în jurul pragului de o tonă. Tarok Concept este foarte pregătit de producția de serie din punct de vedere tehnic – propulsorul de 1,4 litri turbo de 148 CP fiind bi-fuel (etanol/benzină) și legat la o transmisie automată și un sistem de tracțiune integrală.


Și Fiat a adus o noutate îndrăzneață la show-ul brazilian de la São Paulo – conceptul Fastback, un nou reprezentant al nu foarte iubitei categorii coupé-SUV. În plus, Fiat a revizitat mai vechea sa dragoste pentru zonele separate luminoase (să ne aducem aminte de… Multipla) – însă, din fericire, conceptul este la stadiul de studiu de design, fără intenții de introducere în producția de serie. Există totuși un pericol – dimensional, Fastback pare să fi fost dezvoltat pe baza platformei pe care se bazează și pickup-ul Fiat Toro.


Mai aproape de casă, în Europa, Fiat a dezvăluit și noi variante pentru gama de acces – Tipo. Ediția specială Mirror este dedicată celor care își doresc elemente de conectivitate de top, standard fiind oferit sistemul de infotainment Uconnect cu ecran de 7 inch care integrează Android Auto și Apple CarPlay. În plus, pe Mirror debutează noua nuanță de caroserie Venezia Blue, dar și o mulțime de detalii cromate, alături de noi jante din aliaj de 16 inch. Această versiune poate accesa, opțional, serviciile de conectivitate „Mopar Connect”, ce integrează funcționalitățile Uconnect LIVE și adaugă noi servicii – inclusiv dedicate pentru clienții de business. În schimb, Tip Street este gândit pentru clienții care doresc un pic de stil, fără a renunța la accesibilitate – aducând la pachet noi jante de 16 inch, negru glossy, elemente de contrast vopsite în negru pentru caroserie, sau lumini LED de zi.


Skoda continuă campania de pre-lansare a noii compacte Scala, oferind – după seria oficială cu prototipul camuflat – prima imagine și cu interiorul, schițat în mod conceptual. Înlocuitoare a seriei Rapid / Rapid Spaceback, noua Scala va fi dezvăluită pe 6 decembrie, la Tel Aviv, în Israel. Interiorul – cel puțin în versiunile de vârf – pare să nu mai aibă nimic în comun cu predecesorul, oferind elemente minimaliste și high-tech, precum sistemul de afișaj digital pentru instrumentele de bord sau un masiv sistem de infotainment cu display tactil de 9,2 inch.

São Paulo, Scala și noi Tipo-uri

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.