Home Știri (Video) European sau american, în ediție limitată

(Video) European sau american, în ediție limitată

de Aurel Niculescu
European sau american, în ediție limitată

BMW a creat un serviciu online pentru verificarea automobilelor în România, Aston Martin este cât se poate de european cu o ediție specială de Le Mans, Toyota are mai multe pentru Los Angeles, în timp ce Honda se concentrează asupra performanțelor.

Periplul nostru european începe chiar din România, unde filiala locală a constructorului bavarez BMW a decis să ofere proprietarilor de modele MINI şi BMW mai multă încredere în automobilele proprii. Astfel, de acum încolo, online și gratuit, aceștia pot verifica foarte ușor dacă automobilele pe care le dețin sunt afectate de acțiuni tehnice sau rechemări în service. Dacă este nevoie, clienții se pot adresa oricărui service autorizat şi pot obţine informaţiile relevante şi se pot programa pentru eventuale remedieri, toate realizate gratuit. Procedura este și ea destul de simplă – clienţii completează un formular cu principalele date de contact şi seria de şasiu a automobilului, un service autorizat va efectua verificarea automobilului într-o bază de date şi poate executa ulterior potenţiale remedieri de probleme.


Rămânem pe teritoriu european cu Q by Aston Martin DBS 59 – o ediție limitată la doar 24 de exemplare, toate create de divizia de specialitate Q pentru un singur dealer: Aston Martin Cambridge. Această serie a fost gândită pentru a celebra un moment istoric pentru companie: finish-ul 1-2 din timpul cursei 24 Hours of Le Mans din 1959, event realizat de echipaje aflate la bordul legendarului model DBR1. Noul DBS 59 este marcat de elemente unicat, realizate manual și inspirate de faimosul circuit european. O multitudine de elemente în fibră de carbon, Obsidian Black sau piele Chestnut Tan, detalii de culoarea bronzului sau chiar Saddle Leather Helmet Pods pentru combinezonul de pilot, mănușile și casca de protecție fac deliciul acestei serii limitate.


Peste ocean, în SUA, Toyota se pregătește intens pentru Salonul Auto de la Los Angeles, programat pentru sfârșitul lunii. Printre alte surprize, fanii mărcii japoneze vor putea admira și noua serie limitată Nightshade, extinsă de acum și pentru modelele Highlander sau Camry, după ce a debutat pe 4Runner, Tacoma și Tundra în urmă cu doar câteva luni. Evident, Nightshade se bazează din plin pe culori întunecate, cu o mulțime de elemente exterioare de culoare neagră – însă din fericire pot fi asociate cu nuanțe multiple, pentru un plus de contrast.


Honda se ocupă îndeaproape de seria Civic în America – oferind noutăți pentru MY2019 atât în cazul modelului hatchback, cât și pentru performantul Type R, regele FWD de pe Nurburgring. O modificare extrem de dorită de clienți – un detaliu aparent minor, dar de impact asupra confortului – este introducerea pentru noul sistem Display Audio a… butonului fizic de control al volumului. O mulțime de alte detalii interioare au fost îmbunătățite, însă principala modificare exterioară este reprezentată de introducerea unei noi nuanțe pentru caroserie – Sonic Gray Pearl. Pentru Civic Hatchback, am remarcat disponibilitatea standard a suitei Honda Sensing.Bonus, se pare că Porsche a tranșat încă odată, în favoarea sa, eterna dispută cu privire la deținerea celui mai bun timp pe turul de circuit la Nurburgring, pentru automobile disponibile legal. Subliniem ultima parte, deoarece nici de această dată nu avem de-a face cu un model strict de serie. În schimb, casa din Stuttgart a cerut ajutorul celor de la Manthey-Racing pentru a tranșa disputa cu rezidentul din Sant’Agata Bolognese – Lamborghini Aventador Superveloce Jota. Rezultatul – 911 GT2 RS MR, un nou record, de 6 minute și 40.3 secunde.

European sau american, în ediție limitată

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.