Home Știri (Video) Seria 8 topless, VW la mall, Valkyrie sau Audi animat

(Video) Seria 8 topless, VW la mall, Valkyrie sau Audi animat

de Aurel Niculescu
Seria 8 topless, VW la mall, Valkyrie sau Audi animat

Astăzi avem o serie de noutăți demne de începutul de weekend. BMW a decis să fie romantic toamna târziu, cu noul Seria 8 Cabriolet, Volkswagen se mută la mall la noi, în timp ce Audi se re-împrietenește cu Will Smith… în versiune animată.

La scurt timp de la reînvierea numelui Seria 8 pentru o nouă iterație a stilului grand touring, BMW a decis să le facă fanilor o surpriză plăcută, prezentând Seria 8 Cabriolet, model care nu a mai existat până acum în gama constructorului. Și este exact cum ne-am așteptat – toate atu-urile coupé-ului, combinate cu abilitatea de a conduce sub cerul liber… Prezentarea are loc acum, în prag de iarnă, însă nici un client nu va trebui să-și facă griji pentru plafonul textil – lansarea pe piață va avea loc primăvara următoare, în martie.

Seria 8 Convertible păstrează nealterat noul stil al casei, fiind practic imaginea în oglindă a modelului hardtop, cu modificări doar în zona plafonului – soft top care se pliază în doar 15 secunde, la o viteză maximă de aproximativ 50 km/h. Sub capotă, clienții pot opta pentru un nobil V8 pe benzină, de 530 CP, în cazul versiunii M850i xDrive Cabriolet – iar dacă acustica nu reprezintă o problemă, există și versiunea 840d xDrive Cabriolet, diesel cu șase cilindri în linie și 320 CP.Sportiv și elegant în același timp, Seria 8 Cabriolet poate fi bestie sau lord – M850i sprintează la 100 km/h în 3,9 secunde. Însă, dacă șoferul dorește, el și pasagerii se pot „relaxa” învăluiți în confortul oferit de sistemul de încălzire din tetiere – în timp ce sistemul semi-autonom Driving Assistant Professional îl asistă din plin pe conducător (include tempomat activ cu funcţie Stop & Go, avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare, avertizare de părăsire a benzii şi avertizare de schimbare a benzii, Speed Limit Info, asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, etc.).Volkswagen a anunțat recent inaugurarea primului concept store auto din România, la parterul mall-ului Plaza România din București. Vizitatorii vor avea o experiență interactivă în noul magazin, în spațiul de 115 metri pătrați fiind expus și noul Volkswagen Touareg, iar clienții au acces la o zonă digitală, zone de accesorii sau de realitate virtuală. La nivel internațional, concept store-ul din România este dublat de alte două magazine de acest tip, realizate într-un mall din Birmingham și într-un centru de cumpărături stradal din Varșovia.


Aston Martin își ține aproape fanii din social media – recent ei au oferit pe Instagram un trio de noi imagini oficiale cu hypercar-ul Valkyrie, aflat momentan în ultimele teste simulate, cu un prim prototip programat pentru primele ieșiri stradale la sfârșitul anului sau începutul lui 2019.


Vă mai aduceți aminte de hit-ul anului 2004 – I, Robot, în care juca Will Smith? Poate da, poate nu – însă fanii Audi cu siguranță nu l-au uitat, datorită apariției prototipului RSQ. Acesta era pe atunci o derivare a conceptului Le Mans Quattro ce a stat la baza primei generații R8. Ei bine, constructorul din Ingolstadt recidivează… cu un nou concept RSQ, dar și o nouă asociere cu Will Smith. De această dată însă, totul este îmbrăcat în formă… animată.Noul RSQ E-Tron pare un succesor spiritual al primului concept, fiind pregătit de o apariție cel puțin la fel de spectaculoasă în noul film animat „Spies în Disguise”, în care joacă și Will Smith – în rolul personajului Lance Sterling. Complet electric, RSQ E-Tron pare o îmbinare excelentă între liniile actualului R8 și recentul PB18 e-tron. Culmea, legăturile dintre conceptele RSQ sunt mai directe decât ați crede – dacă ne gândim la sistemul autonom de condus, dar și posibilitatea ca șoferul să preia controlul cu ajutorul volanului retractabil…

Seria 8 topless, VW la mall, Valkyrie sau Audi animat

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.