Home Știri A patra generație Toyota Prius vine cu design nou, promite condus mai distractiv

A patra generație Toyota Prius vine cu design nou, promite condus mai distractiv

de

Noua Toyota Prius a șocat internetul cu noua sa față ce pare a fi rezultatul intervenției excesive a unui estetician asupra unui pacient cu pielea mult prea lăsată. Totuși, deși designul exterior este neconvențional și nu va fi pe gustul tuturor, el se păstrează în limitele notei estetice propuse de Mirai, modelul electric de tip pilă de combustie, la rândul său controversat pentru aspect.

NA-2016-Toyota-Prius-11

Toyota nu a lansat niciun fel de detalii tehnice încă, dar promite că noul Prius va fi mai distractiv pentru șofer dar și cu 10% mai eficient decât predecesorul său.

Modelul folosește platforma TNGA (Toyota New Global Architecture) ce-l va ajuta pe producător să reducă costurile de producție și implicit prețul de achiziție al mașinii. Ca dimensiuni, este cam cu 6.5 cm mai lungă decât înainte, cu 1.6 cm mai lată și cu 2 cm mai joasă.

Lansarea oficială a avut deja loc în Las Vegas, dar detaliile tehnice importante nu au fost făcute publice. O parte cu siguranță vor mai fi anunțate la salonul auto de la Frankfurt și/sau la salonul de la Los Angeles, programat pentru luna noiembrie.

Articole similare