Home Știri Astăzi se lansează noul VW Passat

Astăzi se lansează noul VW Passat

de

VW Passat, al doilea cel mai bine vândut model al constructorului german după Golf, va fi prezentat astăzi. Debutul comercial este programat pentru sfârșitul acestui an.

VW Passat

Conform informațiilor preliminare, noua generație VW Passat va fi poziționată mai aproape de zona premium, în încercarea de a fura clienți de la modelele Mercedes C-Class, BMW Seria 3 și chiar a fratelui de concern Audi A4. În acest sens, vor fi adoptate sisteme de siguranță și confort moderne, calitatea finisării va fi îmbunătățită, se vor introduce motoare mai puternice, iar designul va miza pe o apariție mai dinamică.

VW Touareg facelift vine la Beijing

Cea de-a opta generație Passat utilizează platforma tehnică MQB a grupului VW și va avea o lungime de 4767 mm. Deși este puțin mai scurt decât modelul anterior, conform declarațiilor oficialilor, spațiul interior a fost optimizat, atât cel destinat pasagerilor, cât și cel pentru bagaje.

Ca noutăți tehnologice, remarcăm un tablou de bord virtual, cu un ecran TFT de 12,3 inchi, la fel ca în cazul noului Audi TT, un head-up display ce afișează informațiile esențiale în imediata vecinătate a câmpului vizual al șoferului, precum și un sistem de infotainment îmbunătățit, care propune o serie de aplicații dedicate. Și în materie de sisteme de asistare a șoferului, noul VW Passat este bine pus la punct, printre dotări regăsindu-se Park Assist, capabil să parcheze singur mașina, și Front Assist cu City Emergency Braking, care, pe baza unui radar și a unei camere video, poate identifica pietonii și eventualele situații periculoase, iar în cazul unei lipse de reacție a șoferului, intervine automat.

VW T-ROC Concept anunță un viitor SUV de clasă mică

În ceea ce privește motorizările, clienții vor avea la dispoziție patru versiuni diesel și cinci alimentate cu benzină. La baza gamei se va găsi dieselul 1.6 TDI (120 CP), urmat fiind de celebrul 2.0 TDI oferit în trei trepte de putere: 150, 190 și 240 CP. La capitolul benzină, oferta începe cu propulsorul 1.4 TSI, cu 125 sau 150 CP, continuă cu 1.8 TSI, ce produce 180 CP, și culminează cu 2.0 TSI, având 220 sau 280 CP. Toate motorizările îndeplinesc norma antipoluare Euro 6, iar consumul de combustibil se anunță cu aproximativ 20% mai mic decât în cazul modelului precedent. Complementar, va fi propusă și o versiune plug-in hybrid, ce va putea rula exclusiv electric. Bateria de 9,9 kWh ar trebui să asigure o autonomie fără emisii poluante de aproximativ 50 km, cea totală depășind 950. Din ofertă nu vor lipsi transmisia automată cu dublu ambreiaj DSG și nici tracțiunea integrală 4Motion cu diferenția central Haldex de a cincea generație.

VW Golf R 400, concept de 400 CP

După prezentarea de astăzi, noul VW Passat își va face apariția în public în cadrul Salonului auto de la Paris, care își va deschide porțile în luna octombrie. Pe anumite piețe de desfacere, vânzările vor debuta la sfârșitul acestui an, primele livrări fiind așteptate la începutul lui 2015.

Articole similare