Home Știri Audi RS Q3 facelift, imagini spion

Audi RS Q3 facelift, imagini spion

de

Primul SUV al constructorului din Ingolstadt ce poarte indicativul RS, Audi RS Q3, se pregătește de un facelift discret. Noul model ar trebui să debuteze în 2015.

Spy-Shots of Cars

Clasa SUV-urilor compacte premium este mai efervescentă ca niciodată. Lansat în 2011, Audi Q3 a reușit repede să se impună printre concurenți, dar nici aceștia nu bat pasul pe loc. Mercedes tocmai a lansat noul GLA, iar BMW dezvoltă intens cea de-a doua generație X1, bazată pe o platformă tehnică cu tracțiune față. Astfel, în încercarea de a-și păstra supremația, Audi pregătește pentru gama Q3 faceliftul de la mijlocul vieții.

Audi plusează pe gama Q

În deja cunoscuta tradiție a constructorului din Ingolstadt, modificările de design nu vor fi importante și se vor concentra în special pe blocurile optice față și spate, care vor dispune de o grafică mai modernă, bazată pe tehnologia LED. De asemenea, inclusiv spoilerele vor fi ușor reconfigurate.

La interior ne așteptăm la o îmbunătățire și o lărgire a gamei de materiale folosite la finisare, precum și noi sisteme de asistență. Tot schimbări mici sunt așteptate și în ceea ce privește paleta de motorizări. Acestea ar trebui să se alinieze la norma antipoluare Euro 6 și să beneficieze de îmbunătățiri discrete ale consumului și/sau performanțelor.

Audi Q4, schițele unui viitor SUV sportiv

Deși modelul de top al gamei, Audi RS Q3, se află pe piață de aproximativ un an de zile, acesta nu va face notă discordantă și va adopta aceleași modificări ca și frații săi mai puțin puternici. În continuare, va fi propulsat de motorul TFSI de 2,5 litri, cunoscut fanilor mărcii de la TT-RS. Probabil, puterea va fi adusă mai aproape de cei 350 CP pe care îi dezvoltă respectivul motor în cazul coupe-ului, în momentul de față RS Q3 având 306 CP.

Noua gamă Audi Q3, împreună cu sportivul RS Q3, ar trebui să debuteze în primăvara anului viitor, în cadrul Salonului auto de la Geneva.

Articole similare

Comentarii închise.