Home Știri Autonomia electrică a noului Chevrolet Volt aproape că s-a dublat

Autonomia electrică a noului Chevrolet Volt aproape că s-a dublat

de

Chevrolet Volt este varianta americană a lui Opel Ampera vândut în Europa. Ajuns acum la a doua generație, modelul hibrid de tip range extender (motorul pe benzină este doar generator de curent, nu este conectat la roți), tocmai a căpătat o autonomie full-electrică de 85 km.

2016-Chevrolet-Volt-04

Aceasta a crescut de la 61 km, sau cu aproximativ 39% față de modelul precedent. Autonomia totală, și cu aportul noului motor de 1.5 litri, este de 676 km, față de cei 611 km ai predecesorului său.

Producătorul spune că se așteaptă ca viitorii posesori ai noului Volt să îl folosească mai mult ca înainte pentru drumuri complet electrice (fără ca motorul cu combustie internă să pornească pentru a încărca bateria).

La momentul apariției noului Volt, modelul anterior înregistra o scădere a vânzărilor de 35% în 2015 față de perioada ianuarie – iulie a anului precedent.

Se așteaptă, la fel ca în cazul modelului anterior, că pe baza acestui nou Volt se va construi a doua generație de Opel Ampera, model despre care nu se știu la ora actuală detalii; se preconizează că va apărea în cursul acestui an.

Articole similare