Home Motorsport Avancronica Marelui Premiu al Principatului Monaco

Avancronica Marelui Premiu al Principatului Monaco

de

Marele Premiu al Principatului Monaco este cea mai prestigioasă cursă din calendarul Formulei 1, dar și cursa unde pneurile supersoft P Zero Roșu vor debuta anul acesta, fiind nominalizate alături de pneurile soft P Zero Galben.

Pirelli_Formula 1

Compoziția supersoft oferă cea mai bună aderență și performanță din întreaga gamă de pneuri Pirelli de Formula 1, pentru 2015 acestea beneficiind de o nouă compoziție.

Acesta este un pneu care lucrează într-o gamă joasă, cu o încălzire rapidă, perfect adaptată circuitului stradal sinuos. De asemenea, Pirelli se bucură de o conexiune istorică importantă cu Monaco. Primul Mare Premiu din calendarul mondial, desfășurat la Monaco în 1950, a fost câștigat de Juan Manuel Fangio cu un monopost Alfa Romeo echipat cu pneuri Pirelli. Ultima victorie a lui Fangio la Monaco a fost obținută în 1957 (săptămâna aceasta se împlinesc 68 de ani) de asemenea cu pneuri Pirelli, într-o mașină Maserati.

Monaco dispune de o serie de aspecte mai puțin convenționale. Este cursa cu viteza medie cea mai redusă și virajele cele mai lente din întreg campionatul, punând în valoare importanța aderenței mecanice a pneurilor vis-a-vis de aderența asigurată de aerodinamică. Toți acești factori îl fac un teritoriu ideal pentru pneurile supersoft, care oferă cea mai mare aderență din întreaga gamă, precum și cel mai scurt timp de încălzire. Monaco este de asemenea, singura cursă care nu se aleargă pe distanța minimă, obligatorie conform FIA, de 305 km.

Pneul supersoft este singurul pneu P Zero care are o compoziție complet nouă anul acesta, concepută pentru a oferi o rezistență mai bună la granulare și fărâmițare. Una dintre evoluțiile cheie a tuturor pneurilor de anul acesta a reprezentat-o optimizarea presiunii petei de contact și a distribuției temperaturii. Acestea prezintă un contact mult mai uniform cu asfaltul, îmbunătățind aderența și manevrabilitatea: atribute vitale pe străzile din Monaco.

Suprafața pistei în Monaco este cea mai puțin abrazivă din întreg sezonul. Există de asemenea un format mai puțin obișnuit al sesiunilor, cu o pauză vineri, când circuitul este redeschis traficului public. Acest lucru are o profundă influență asupra evoluției pistei, foarte puțin cauciuc fiind lăsat pe circuit.

Cu spații de evacuare limitate, există șansa apariției a numeroase incidente care pot aduce pe pistă safety-car-ul, iar de acest lucru trebuie ținut cont când se fac calculele referitoare la strategie. Datorită uzurii și degradării foarte reduse a pneurilor care caracterizează Marele Premiu al Principatului Monaco, strategia cu o singură oprire poate funcționa adesea.

Articole similare