Home ȘtiriIndustrie AvtoVAZ concediază oameni din cauza lipsei componentelor

AvtoVAZ concediază oameni din cauza lipsei componentelor

de Răzvan Măgureanu
uzina Renault lada Togliatti

AvtoVAZ nu a reușit să relanseze producția modelului de clasă mică Lada Vesta la uzina din Izhevsk, în centrul Rusiei și vrea să concedieze câteva mii de angajați. 

AvtoVAZ, cel mai mare producător rus de automobile, nu a reușit să relanseze producția modelului de clasă mică Lada Vesta la uzina sa din Izhevsk, în centrul Rusiei. Rușii trimiseseră în martie 3.200 oameni în concediu plătit în speranța de a putea relansa producția în lunile următoare. Însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza lipsei de componente și a sancțiunilor impuse de lumea civilizată și acum vor să concedieze o mare parte din angajați și să mute producția la uzina mamă din Togliatti.

Orașul Izhevsk este situat la circa 1200 km este de Moscova și are aproximativ 645.000 locuitori.

Reprezentanții AvtoVAZ că nu este vorba despre o concediere forțată ci de una de comun acord. Conducerea uzinei le propune angajaților ori să își găsească un alt loc de muncă în cadrul companiei ori să demisioneze cu plata unor salarii compensatorii.

Celor care demisionează li se va oferi o plată unică în valoare de aproximativ cinci până la șapte ori salariul mediu lunar, care reprezintă echivalentul a 12 salarii minime. Plata maximă ar echivala cu 183.348 de ruble (3.161 USD), informează Automotive News.

AvtoVAZ se confruntă cu probleme majore după ce Renault a părăsit Rusia și a cedat 100% din acțiunile Renault Rusia primăriei din Moscova și 67,69% din acțiunile pe care le deținea la AvtoVAZ institutului de cercetări rus NAMI.

Prin mutarea producției lui Lada Vesta la uzina mamă din Togliatti, AvtoVaz vrea să securizeze viitorul celei mai importante uzine ale sale unde lucrează 42.000 oameni și unde a relansat pe 8 iunie producția lui Lada Granta Classic.

Însă și producția lui Lada Granta Classic este grav afectată de lipsa componentelor din Europa de Vest și nu are foarte multe elemente de confort și de siguranță care se găsesc în mod normal astăzi pe o mașină modernă.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?