Home Motorsport Bentley prezintă Continental GT3

Bentley prezintă Continental GT3

de

Bentley a dezvăluit, la Festivalul Vitezei de la Goodwood, noul model Continental GT3, o maşină de curse dezvoltată pe baza modelului de serie.

Continental GT3 (3)

Bentley Continental GT3 e animat de o versiune cu carter uscat, adaptată pentru curse a motorului Bentley biturbo V8 de 4 litri. Aceasta e foarte puternică şi eficientă, cu numeroase componente preluate de la motorul pentru versiunile de serie. Dezvoltând până la 600 de cai-putere în varianta fără limitări de viteză, configurată pentru curse cu ajutorul sistemului de gestionare a motorului sport, această versiune a motorului V8 îi asigură modelului GT3 putere la un nivel competitiv.

Rival de la Mercedes pentru Continental

„Am înlăturat peste 1000 kg din greutatea modelului, am reconfigurat motorul V8 de 4 litri în conformitate cu specificaţiile maşinilor de curse, pentru a produce 600 de cai-putere, şi am dezvoltat un pachet aerodinamic cuprinzător pentru a ne asigura performanțele în competiție. Suntem nerăbdători să vedem modelul pe circuitul de curse pentru a-i demonstra potenţialul“, a declarat  Rolf Frech, membru al Consiliului de administrație.

Puterea este transmisă roţilor din spate prin intermediul unui cardan din fibră de carbon, de la cutia de viteze secvenţială Xtrac cu şase trepte, cu un diferenţial de alunecare limitată, montat  ca o cutie de viteze pentru o distribuire optimizată a greutăţii.

Suspensiile faţă-spate cu braţe duble A, care dispun de amortizoare reglabile pe patru direcţii, înlocuiesc suspensiile pneumatice ale modelelor standard. Sistemul de direcţie este asistat hidraulic, în timp ce sistemul de frânare prezintă discuri ventilate de fier, combinate cu etriere cu şase pistonașe pe față și etriere cu patru pistonașe pe spate.

Articole similare

Comentarii închise.