Home Știri BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

de Aurel Niculescu
BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

BMW a prezentat recent noile Seria 5 Sedan și Touring însă de la petrecere a lipsit adevăratul star: M5. Bavarezii erau ocupați să-l pregătească alături de „geamănul” M5 Competition. Seria 7 primește noi motoare cu șase cilindri în linie.

Cine oferă paradigma perfectă a combinației dintre un sedan de afaceri și dinamica unui automobil sport de înaltă performanță? Întrebare retorică, desigur, deoarece știm cu toții răspunsul – noile BMW M5 și M5 Competition. Era logic ca la scurt timp de la prezentarea facelift-ului pentru modelele „standard” să urmeze și versiunea de top. Ultimul primește noi amortizoare preluate de la BMW M8 Gran Coupé şi un şasiu revizuit, iar motorul V8 de 4,4 litri livrează 600 CP la M5 și nu mai puțin de 625 CP în varianta M5 Competition.

BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

Îmbunătățirile stilistice primite de Seria 5 sunt adaptate pentru Seria M, iar M5 Competition vine şi cu detalii de design negre – în timp ce toți clienții pot alege dintre cinci culori noi pentru finisajul exterior: Brands Hatch Grey şi Motegi Red metalizat, precum şi Tanzanite Blue II metalizat, Aventurine Red II metalizat şi finisajul Frozen Bluestone metalizat mat de la BMW Individual. Jantele noi provin de la M8 – 20 de inchi cu design double-spoke și în culoarea Orbit Grey. Și cockpit-ul noilor M5 și M5 Competition primește actualizări – noul concept de operare al casei și un display central mai mare, cu diagonala de 12,3 inchi. Cele două butoane noi de pe consola centrală – la fel ca la M8 – oferă acces mai rapid la o serie de funcții specifice M, inclusiv modul Track suplimentar pentru M5 Competition.

BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

Cuplul maxim este comun celor două modele – 750 Nm – însă M5 sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și la 200 km/h în 11,1 secunde iar M5 Competition este o idee mai rapid: 0-100 km/h în 3,3 secunde, 0-200 km/h în numai 10,8 secunde. Viteza maximă pentru cele două modele este de 250 km/h, limitare ridicată la 305 km/h când este comandat pachetul M Driver opțional. Pentru cei care preferă mai mult confort și lux, BMW a introdus și noi motoare cu șase cilindri dispuși în linie pentru Seria 7.

BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

Acestea vor livra performanțe îmbunătățite, dar și un cuplu și o eficiență superioară – acestea vin echipate de serie cu tehnologie mild hybrid 48V şi sistem de post-tratare a gazelor de eșapament, care îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d. În plus, BMW a pregătit o Direcţie Activă Integral optimizată, noi culori pentru exterior şi opţiuni suplimentare de la BMW Individual. Noile motorizări diesel mild hybrid 48V vor deveni disponibile din iulie 2020.

BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

Pentru seria 730d puterea a crescut cu 21 CP și 30 Nm, la 286 CP și 650 Nm – accelerarea de la 0 la 100 km/a fiind de acum mai rapidă cu 0,2 secunde, în timp ce consumul a fost redus cu 0,6 l/100 km. Marile 740d xDrive şi 740Ld xDrive primesc și ele câte 20 CP și 20 Nm, pentru totaluri de 340 CP / 700 Nm. De exemplu, BMW 740d xDrive sprintează acum de la 0 la 100 km/h în 5,0 secunde, o îmbunătățire de 0,2 secunde. În același timp, consumul mediu mixt a fost redus cu 0,4 l/100 km.

BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)BMW, în Competition cu M5 și Seria 7 (video)

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?