Home Știri Mercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau Estate

Mercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau Estate

de Aurel Niculescu
Mercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau Estate

BMW a prezentat M5 și M5 Competition, Mercedes-AMG a dat rapid replica cu propriul facelift pentru seria Mercedes-AMG E63 / S, sosite în schimb în format Saloon sau Estate. Așadar, fiecare cu fanii săi – deoarece performanțele sunt extrem de apropiate.

Clasa E de la Mercedes-Benz a primit propriul său facelift anul acesta. Acum a sosit timpul să facem cunoștință cu vârfurile de gamă sosite direct de la specialiștii din Affalterbach: Mercedes-AMG E63 și E63 S cu caroserie de limuzină sau Estate (break). Rivalii din Bavaria au un mic avantaj la capitolul putere, M5 Competition putând ajunge până la un maxim de 625 CP. În schimb, inginerii din Affalterbach nu se sfiesc să le facă propuneri rapide și familiștilor, în format E63 S Estate.

Mercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau Estate

Misterele sunt puține în lumea organizată a constructorului teuton – schimbările stilistice sunt în principal preluate de la Clasa E și apoi potențate cu elemente AMG. În plus, partea frontală diferă subtil pentru E63 S – Saloon sau Estate față de varianta „standard”. Și în spate fanii vor putea sesiza diferențe – spoilerul este un pic mai pronunțat, iar evacuările cvadruple au formă trapezoidală în loc de ovală. Nu lipsesc nici culorile – Graphite Grey, Cirrus Silver, Brilliant Blue – sau jantele noi. Interiorul trece la cea mai nouă versiune a sistemului de operare MBUX, însă star-ul facelift-ului este noul volan AMG Performance cu doar două brațe. Iar puterea V8 este, ca întotdeauna, un pic diferită.

Mercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau Estate

Din păcate îmbunătățirile aduse seriei E63 / E63 S Saloon și Estate nu au ajuns și sub capotă – V8-ul twin-turbo de patru litri este identic cu al modelelor precedente. Versiunea E 63 4Matic+ livrează 420 kW (571 CP) și 750 Nm, în timp ce E 63 S dezvoltă 450 kW (612 CP) și 850 Nm. Limuzina va sprinta la 100 km/h în doar 3,5 secunde (3,4 s pentru E 63 S), în timp ce marele E 63 S Estate se descurcă în 3,5 secunde (3,6 pentru modelul de bază). Cu AMG Driver’s Package, viteza maximă ajunge la 300 km/h pentru sedan și la 290 km/h pentru E63 S Estate.

Mercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau EstateMercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau EstateMercedes-AMG E63 S vine în format Saloon sau Estate

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?