Promo

(P) Mark Webber spune că Lewis Hamilton este favorit la câștigarea unui nou titlu mondial

Mark Webber

Fostul pilot australian Mark Webber spune că Lewis Hamilton este mare favorit să devină din nou campion mondial în Formula 1. Spusele lui Webber sunt întărite și de secțiunea pariuri pe Formula 1 a operatorului Unibet (Licența nr. L1160657W000330 valabilă până la data de 31.08.2026), care a publicat deja cotele antepost pentru acest sezon, dar și cele pentru prima cursă programată în Austria, la începutul lunii iulie.

Revenind la reluarea Formula 1, Mark Webber spune că Lewis Hamilton este, de departe, marele favorit la câștigarea unui nou titlu mondial, care ar fi al șaptelea din palmaresul său. „Lewis Hamilton, chiar și la nota 8.5 sau 9 din potențialul său încă este foarte periculos. Este rapid, face greșeli foarte puține, pentru el nu contează că plouă sau că este în calificări, că pornește cu întârziere. În mod clar el este favoritul meu. Fără niciun dubiu, Lewis este favoritul meu”, a afirmat Mark Webber.

De asemenea, Webber a vorbit și despre primul Mare Premiu programat în acest sezon, al Austriei, care va avea loc pe 5 iulie. „Austria este mereu interesantă, dar este, totuși, un circuit diferit. Asfaltul este foarte ciudat acolo. De altfel, Mercedes nu s-a descurcat prea bine acolo. Trebuie să așteptam și să vedem. Totuși, cred că ar fi minunat ca Lewis Hamilton să câștige și să devină campion mondial din nou. Nu vreau să i se acorde acest titlu, ci să intre și să îl câștige”, a adăugat Mark Webber.

Privind cotele publicate deja de Unibet, Lewis Hamilton este, de asemenea, favorit la câștigarea titlului mondial. Cota pilotului de la Mercedes este de 1.55, în timp ce al doilea favorit este văzut Max Verstappen, care are cota 5.00. Valtteri Bottas are cota 6.00, iar Charles  Leclerc are cota 7.50. În ce privește cotele pentru Marele Premiu al Austriei, Lewis Hamilton este creditat cu șanse egale cu Max Verstappen pentru a obține o victorie, amândoi având cota 3.00. Charles Leclerc are cota 5.00, în timp ce Valtteri  Bottas are cota 6.50.

Lewis Hamilton are în palmares deja șase titluri mondiale, câștigate în 2008, 2014, 2015, 2017, 2018  și 2019. El a fost desemnat Personalitatea Anului în 2014 de BBC, iar în 2020 celebra gală Laureus l-a declarat sportivul anului. În întreaga carieră, Hamilton a câștigat 84 de curse, iar la 151 dintre ele a încheiat pe podium.

Noul sezon din Formula 1 va începe pe 5 iulie, având un calendar revizuit. Astfel, după Marele Premiu al Austriei vă urma o nouă cursă în această țară – Styrian Grand Prix, care va avea loc pe 12 iulie. Pe 19 iulie este programat Marele Premiu al Ungariei de la Hungaroring, în timp ce circuitul de la Silverstone va găzdui și el două curse, pe 2 și 9 august. Pe 16 august este programat Marele Premiu al Spaniei, pe 30 august cel al Belgiei, iar pe 6 septembrie va avea loc Marele Premiu al Italiei. Pentru Marele Premii din Singapore, Rusia, Japonia, SUA, Mexic, Brazilia și Abu Dhabi nu au fost anunțate încă datele. Aceste curse au însă șanse foarte mari să facă și ele parte din calendarul pentru acest sezon, conform unui anunț făcut de oficialii Formula 1.

 

Sura foto: Pexels

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE