Home Știri BMW X1 M35i xDrive – Sportivul gamei

BMW X1 M35i xDrive – Sportivul gamei

de Dan Damian
BMW X1 M35i xDrive

BMW a prezentat noul BMW X1 M35i xDrive, cea mai sportivă versiune a SUV-ului X1, care a trecut pe la departamentul M pentru o cură de steroizi.

După toate motoarele civile pentru SUV-ul X1 și după lansarea versiunii electrice iX1, BMW a ținut să prezinte cea mai potentă motorizare, semnată de departamentul Motorsport. Nu vă imaginați cine știe ce rachetă, dar vorbim, totuși, despre cel mai sportiv model X1, chiar dacă puterea maximă a motorului său este sub cea a PHEV-ului X1 xDrive30e.

BMW X1 M35i xDrive

La exterior se remarcă ieșirile duble ale eșapamentului, pe fiecare parte () fiecare cu diametrul de 80 mm, aspect care identifică rapid modelul BMW X1 M35i în gama X1, iar la interior se păstrează display-ul curbat, cu Head-up Display-ul oferit opțional, la fel cum vedem și padelele din spatele volanului în stilul M. Scaunele sport pe care le vedeți în poze sunt opționale.

BMW X1 M35i xDrive

BMW a montat sub capota modelului X1 M35i un motor de 2 litri (4 cilindri), care produce însă 300 CP, suficient pentru a asigura accelerația 0 – 100 km/h în 5,4 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Propulsorul oferă puterea maximă între 5.750 și 6.500 rpm, iar cuplul maxim de 400 Nm este constant între 2.000 și 4.500 rpm. Pentru a fi cât se poate de eficient în livrarea puterii, dar și la nivelul ținutei de drum, BMW X1 M35i a primit un șasiu nodificat de BMW M, completat de suspensia M adaptivă în echiparea standard. Evident, tracțiunea integrală xDrive este în echiparea de serie, la fel și cutia de viteze automată, cu dublu-ambreiaj și 7 trepte. În carcasa acesteia este prezent și un diferențial (mecanic) cu alunecare limitată, care are grijă de distribuția puterii antrenor roțile punții față, în condiții de încărcare maximă.

BMW X1 M35i xDrive

Modificări sunt și la frâne, se poate opta pentru discuri din materiale compozite, care rezistă mai bine stilului sportiv de condus, cu discuri ventilate de 385 mm pe puntea față și discuri, tot ventilate, de 330 mm pe puntea spate. Etrierii sunt vopsiți în culoarea gri, cu logo-ul M imprimat. Jantele standard sunt de 19 inchi, cele de 20 inchi fiind opționale.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.