Home Știri Bosch angajează 600 de români până la finele anului

Bosch angajează 600 de români până la finele anului

de

Grupul Bosch va deschide în 2013 două noi unităţi de producţie în România şi va investi până la sfârşitul anului 120 de milioane de euro. Compania şi-a propus ca până la sfârşitul anului să angajeze peste 600 de persoane.

Uzina-Bosch-01-sursa-Bosch-655x472

Grupul german Bosch va inaugura în Cluj-Napoca un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârşitul anului 2013 sunt prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro. Bosch va construi pe o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi.Începerea producţiei pentru noul centru din Cluj este planificată pentru trimestrul IV.

Bosch colaborează cu BMW în România

Fabrica din Blaj a fost extinsă semnificativ, iar lucrările aferente şi investiţiile în utilajele de producţie au însumat circa 50 de milioane de euro. Începând cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricaţi senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, dedicaţi industriei auto.

Bosch a obţinut în România vânzări în valoare de 180 de milioane de euro în anul 2012, ceea ce reprezintă o scădere cu 4,5 procente faţă de anul 2011. Motivul principal este contextul economic general. „Suntem mulţumiţi de evoluţia pe care compania a înregistrat-o în 2012 în România. Acesta este motivul pentru care dorim să ne extindem pe piaţa din România şi să continuăm să investim aici”, a declarat Brigitte Eble, reprezentanta Grupului Bosch în România.

ADAC premiează tehnologiile Bosch

La începutul anului 2013 compania, lider în furnizarea de tehnologii şi servicii, avea în România 1.400 de angajaţi. Dezvoltarea activităţilor locale de producţie va contribui însă la creşterea acestui număr până la finalul anului 2013, astfel că Bosch va ajunge la peste 2.000 de salariați.

 

Articole similare