Home Știri Cadillac vrea mai multă autonomie în cadrul General Motors

Cadillac vrea mai multă autonomie în cadrul General Motors

de

Producătorul american Cadillac oferă cele mai scumpe, luxoase și avansate mașini din cadrul grupuli General Motors. Însă, CEOul Cadillac, Johan de Nysschen, tocmai a anunțat că dorește mai multă autonomie pentru brand, pentru ca acesta să-și facă singur calculele și să posteze rezulate financiare separate.
2014-Cadillac-CTS-2

Cadillac ar urma altor producători care sunt sau au fost parte a unui concern, pentru ca apoi să se distanțeze din ce în ce mai mult ,,de centru’’ – cele mai elocvente exemple sunt Audi și Porsche, de altfel două dintre brandurile sport/premium cele mai puternice.

Schimbarea s-ar putea prodce pentru Cadillac din anul 2017 – dorința lui de Nysschen, declarată, este de a reuși să vândă cu Cadillac 500,000 de mașini pe an până la finalul acestui deceniu.

Ca punct de referință, Cadillac a vândut 263,697 de vehicule în 2014, cu 5% mai multe decât în 2013. Vânzările se preconizează a fi crescătoare în continuare, dat fiind faptul că brandul american mai are modele de lansat în viitorul apropiat; trebuie să reintre în forță și pe piața europeană, după unele declarații oficiale mai vechi.

sursa: Automotive News

Articole similare