Home Auto util Cât costă școala de șoferi? Prețuri pentru fiecare categorie de permis

Cât costă școala de șoferi? Prețuri pentru fiecare categorie de permis

de

Costul școlii de șoferi este unul dintre cele mai mari obstacole în calea celor care doresc să-și ia carnetul de conducere. Am realizat o listă cu prețurile practicate în piață.

Cat costa scoala de soferi

Cât costă școala de șoferi? Prețuri pentru fiecare categorie de permis

În acest moment, cea mai mare problemă pentru cei care vor să-și ia carnetul este cât costă școala de șoferi. Răspunsul variază în funcție de categoria de permis vizată. Chiar dacă momentan prețurile sunt în stagnare, ca urmare a numărului reduse de cursanți, de anul viitor acestea ar putea crește din cauza unor noi reglementări.

Schimbări în Codul Rutier pentru cei care vor carnet

În curând, va fi obligatoriu ca mașinile-școală să fie dotate cu două camere de luat vederi. Una care să filmeze în interior, în timpul orelor de curs, iar cealaltă, în exterior, traseul pe care îl parcurge cursantul. Instructorii auto vor fi nevoiți să-şi cumpere obligatoriu şi un sistem GPS. Toate informaţiile vor fi înregistrate şi păstrate pe suport electronic, pentru o perioadă de şase luni.

Noile reglementări impun instructorilor independenţi un număr de cel puţin şapte elevi pe lună. Dacă nu reușesc să atingă această normă, și-ar putea pierde licența. De anul viitor, cei care vor să afle răspunsul la întrebarea cât costă școala de șoferi vor fi nevoiți să țină cont și de noile accize pentru carburanți ce vor fi introduse de la 1 ianaurie. Aceste accize vor scumpi carburanții și, implicit, cursurile școlilor de șoferi.

Programul Rabla 2013: 3000 de tichete noi vor fi distribuite

În final, toate aceste reglementări și majorări de prețuri vor duce la costuri duble față de prezent pentru obținerea permisului de categoria B. Astfel, cei care doresc un astfel de permis ar putea ajunge să plătească până la 2000 de lei.

Cel mai mic preț găsit de noi pentru un curs complet în vederea obținerii permisului de categoria B s-a ridicat la 700 de lei. Prețul mediu practicat în piață este însă de 900 de lei.

cat costa scoala de soferi_1

Cât costă școala de șoferi? Prețuri în funcție de categoria permisului

Școala de șoferi categoria A și A1 – 700 de lei

Școala de șoferi categoria B – 900 de lei (minim 700 de lei)

Taxa pentru școala de șoferi categoria BE – 800 de lei

Taxa pentru școala de șoferi categoria C – 2200 de lei

Școala de șoferi categoria CE – 650 de lei

Taxa pentru categoria D variază între 1100 și 1600 de lei

Taxa pentru școala de șoferi categoria DE variază între 700 și 1000 de lei

Articole similare

Comentarii închise.