Home Auto util Cele mai economice mașini. Top 5 modele pe benzină

Cele mai economice mașini. Top 5 modele pe benzină

de

O listă cu cele mai economice mașini pe benzină cuprinde, în mod inevitabil doar mașini mici, de oraș. Dar asta nu înseamnă că surprizele sunt excluse.

Cele mai economice masini

Cele mai economice mașini pe benzină

Cei care nu preferă motoarele diesel, atunci când vine vorba de economie, au la dispoziție o listă întreagă de mașini pe benzină cu performanțe excelente la acest capitol. Avantajul modeleleor ce compun lista cu cele mai economice mașini pe benzină în fața concurenților diesel ține în primul rând de prețul de achiziție.

Într-adevăr, o mașină pe motorină va consuma mai puțin, dar trebuie să plătiți o sumă mai mare la achiziție. Dacă nu parcurgeți zeci de mii de km pe an, atunci s-ar putea să nu recuperați niciodată investiția, cel puțin dacă nu revindeți mașina la un preț bun.

Accizele pentru carburanți cresc de la 1 ianuarie

Dintre modelele ce alcătuiesc acest top 5 cu cele mai economice mașini, primul loc este ocupat, în mod surprinzător de cel mai nou model și unul dintre cele mai spațioase. Acesta este un semn că pe măsură ce tehnologiile evoluează, economia de carburant devine din ce în ce mai importantă.

Cele mai economice mașini. Top 5 modele pe benzină

1. Mitsubishi Space Star 1.0 MIVEC

2013-Mitsubishi-Space-Star-Photos-4

Micul model japonez are sub capotă un motor modern, capabil să obțină, conform cifrelor oferite de constructor, un consum mediu de doar 4,0 l/100 km. Prețul său, 11.490 de euro, nu este tocmai mic, dar veți recupera în timp o parte din sumă. Timbrul de mediu ce trebuie plătit pentru a înmatricula un Space Star 1.0 este de 32 de euro.

2. Fiat 500 0.9 TwinAir

fiat 500

Dacă vreți o mașină cu stil, nu doar una care să vă ducă din punctul a în punctul B, Fiat 500 este alegerea potritivă. Micul motor turbo în trei cilindri are putere suficientă (85 CP), dar un Fiat 500 0.9 TwinAir (consum mediu 4,1 l/100 km) costă 14.200 de euro. Măcar timbrul de mediu este doar 29 de euro.

3. Fiat Panda 0.9 TwinAir

Fiat Panda

Pe acceași platformă cu Fiat 500, italienii construiesc și un model mai spațios, cu cinci uși. Panda 0.9 TwinAir consumă puțin mai mult (4,2 l/100 km), dar este mai ieftin – 12.549 de euro. Pentru timbrul de mediu va trebui să plătiți doar 30 de euro.

4. Smart ForTwo 1.0 MHD coupé

Smart fortwo

Din acest top nu putea lipsi micul Smart, recunoscut pentru economia de carburant. Cel mai ieftin Smart are un preț de 10.707 euro și un consum mediu de 4,2 l/100 km. Pentru timbrul de mediu trebuie plătită o sumă de 29 de euro.

5. Citroen C1 1.0i

Citroen C1

Citroen C1 este pe piață de ceva timp, dar asta nu înseamnă că nu merită să intre în clasament. Consumul de 4,3 l/100 de km este foarte bun, dar în topul nostru este suficient doar pentru locul 5. Prețul acestui C1 este însă cel mai mic – 8.921 de euro. Pentru a înmatricula un Citroen C1 1.0i trebuie să plătim 30 de euro ca timbru de mediu.

 

 

Articole similare