Home Auto util Cele mai frecvente greșeli la examenul auto. Top 5

Cele mai frecvente greșeli la examenul auto. Top 5

de

O serie de sfaturi legate de cele mai frecvente greșeli la examenul auto poate fi extrem de utilă pentru cei care se pregătesc de marele test.

Cele mai frecvente greșeli la examenul auto

Cele mai frecvente greșeli la examenul auto

Dacă cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când vine vorba de un examen este să nu încerci, odată ce ți-ai luat inima în dinți și te-ai hotărât să iei carnetul de șofer trebuie să cunoști câteva lucruri. Cele mai frecvente greșeli la examenul auto țin mai mult de neatenție decât de necunoașterea regulilor. Astfel, este foarte ușor să uiți că trebuie să-ți pregătești poziția corectă la volan, sau să semnalizezi la plecarea de pe loc. Toate aceste mici scăpări te pot aduce în situația de a pierde puncte importante, sau chiar de a pica proba practică.

Chestionare auto explicate pentru 2014

Am alcătuit un clasament cu cele mai frecvente greșeli la examenul auto bazat pe sugestiile cititorilor revistei auto motor și sport și a informațiilor primite de la instructori auto.

Cele mai frecvente greșeli la examenul auto. Top 5

1. Poziția corectă la volan și ajustarea oglinzilor

Odată ce s-au urcat la volan, iar examinatorul se află în dreapta, primul lucru pe care majoritatea elevilor îl uită este să-și ajusteze poziția la volan, să regleze oglinzile, sau, mai grav, să-și pună centura de siguranță. Totul se întâmplă din grabă, cei care susțin examenul fiind nerbdători să înceapă proba practică. Cum graba strică treaba, ar fi bine să vă amintiți că pregătirile făcute înainte de plecare fac parte din examen și se punctează.

2. Plecarea de pe loc cu frâna de mână trasă

Deși face parte din pregătirea ce precede plecarea de pe loc, verificarea frânei de mână merită o mențiune specială. Ați fi surprinși să aflați cât de mulți uită acest amănunt și încearcă să plece de pe loc cu frâna de mână trasă. Examinatorii scad puncte pentru o astfel de greșeală.

Cele mai bune chestionare auto online

3. Oprirea motorului la plecarea de pe loc

Toți cursanții cred că sunt familiarizați cu mașina de examen, doar este cea pe care au parcurs deja zeci de ore la școală. Asta până la prima plecare de pe loc într-o intersecție la examen. Foarte mulți se grăbesc și uită să-și sincronizeze mișcările. Examinatorii poliției nu văd deloc cu ochi buni oprirea motorului în intersecție, așa că aici riscați chiar să picați examenul.

Modificările din noul Cod Rutier

4. Asigurarea la plecarea de pe loc

Verificați unghiul mort! Acesta este sfatul pe care îl dau toți instructorii. La examen însă nu vă mai poate ajuta, iar examinatorul cu siguranță nu o va face. Dacă uitați de acest “amănunt” de câteva ori s-ar putea să fiți nevoiți să repetați proba practică.

5. Parcare laterală ratată

Parcarea laterală este coșmarul unei bune părți din șoferii începători. Examinatorii știu asta, așa că trebuie să vă așteptați să vi se ceară o astfel de manevră spre finalul probei practice. Totul este să fi exersat suficient manevra înainte.

 

Articole similare

Comentarii închise.