Home Știri Chrysler refuză să inițieze o rechemare cerută de NHTSA

Chrysler refuză să inițieze o rechemare cerută de NHTSA

de

Autoritatea care are în grijă siguranța traficului pe șoselele din SUA spune că în cazul mai vechilor Jeep Grand Cherokee și Liberty există riscul declanșării unui incendiu în urma unui accident.

Jeep-Grand-Cherokee-1998-2004-Photo-14

Autoritatea federală care se ocupă cu siguranța traficului pe șoselele americane (NHTSA) vrea ca Jeep să recheme în service 2,7 milioane de modele Jeep Grand Cherokee și Liberty, produse între 1993 și 2004 în cazul lui Grand Cherokee și între 2002 și 2007 în cazul lui Liberty. Problema identificată este gravă – există riscul producerii unui incendiu în cazul în care mașina e lovită din spate. Rezervorul de combustibil, din plastic, amplasat în spatele punții nu este suficient de bine izolat, astfel încât se pot produce scurgeri care să genereze incendii.

NHTSA spune că a înregistrat cel puțin 37 de accidente în care și-ar fi pierdut viața 51 de persoane. Specialiștii Centrului pentru Siguranță Auto, un organism independent, cred că numărul deceselor este mult mai mare.

Chrylser afirmă că acele două SUV-uri sunt sigure. Reprezentanții companiei argumentează că amplasarea rezervorului în spatele punții posterioare este un lucru comun multor altor vehicule și că soluția respectă regulamentele privind siguranța traficului. Producătorul auto mai zice că NHTSA a realizat o analiză incompletă a datelor și că aproape toate decesele au rezultat în urma unor accidente produse la viteză mare.

NHTSA are și opțiunea de a acționa în instanță Chrysler dacă producătorul auto refuză să dea curs cererii de a face o rechemare a celor 2,7 milioane de vehicule în cauză. Între timp, proprietarii vehiculelor respective au posibilitatea să monteze o placă de metal care să protejeze rezervorul, toată operațiunea costând 300 de dolari. 

Articole similare

Comentarii închise.