Home Știri Citroen celebrează 60 de ani de la lansarea lui DS

Citroen celebrează 60 de ani de la lansarea lui DS

de

Cu ocazia DS WEEK, ce se va desfășura la Paris în intervalul 19-  24 mai, DS pregătește un eveniment de anvergură pentru a celebra, în cadrul reţelei sale mondiale, 60 de ani de DS dar şi lansarea mărcii.

CL 15.005.004CL 15.005.004

Sâmbătă 23 şi duminică 24 mai  publicul larg este invitat să descopere Expoziţia DS amplasată în Grădinile Tuileries. Expoziţia se va desfăşura pe aproape 4.000 m2 ,  iar vizitatorii vor fi transpuşi în universul DS şi vor călători în timp: trecut, prezent şi viitor. Pasionaţii vor avea parte de o experienţă inedită duminică, 24 mai, cu peste 600 de modele DS, care vor defila pe Champs-Élysées.

Începând de sâmbătă, acestea vor putea fi admirate pe circuitul istoric din Linas-Montlhéry (împrejurimile Parisului) cu ocazia reuniunii internaţionale, pentru a celebra a-60-a aniversare a legendarului model. Acest eveniment este cel mai important de pe tot parcursul anului şi va reuni numeroşi colecţionari DS din întreaga lume. Lansat în 1955, DS reprezintă astăzi una din principalele atracţii din peisajul auto francez al secolului XX.  Renumit datorită succesului comercial şi sportiv, dar şi datorită carierei politice (alături de generalul De Gaulle) la care se adaugă cariera cinematografică şi victoriile sportive, DS a marcat viaţa a numeroşi francezi şi a ştiut să facă cunoscută expertiza franţuzească în întreaga lume.

CL 56.006.004_2

Înglobând această expertiză excepţională, Marca DS, înfiinţată la 1 iunie 2014, are drept principal obiectiv perpetuarea spiritului avangardist al acestui automobil legendar dar şi încurajarea pieţei auto franceze de a se reînnoi cu o nouă gamă de lux. DS propune, aşadar, automobile care se disting prin stilul remarcabil,  tehnologie, confort dinamic şi rafinament în cele mai mici detalii. Pentru a celebra cei 60 de ani ai versiunii originale DS precum şi lansarea Mărcii, DS organizează un eveniment de anvergură în sânul Parisului, în intervalul 19-24 mai 2015. Primele patru zile vor fi dedicate reţelei globale după care, pe 23 şi 24 mai, publicul larg este invitat să descopere Expoziţia DS.

În acelaşi timp, sâmbătă, 23 mai la Autodromul din Linas-Montlhéry va avea loc cea mai importantă reuniune de vehicule DS originale de pe tot parcursul anului, cu peste 600 de modele expuse. Acestea se vor reuni la Paris, ziua următoare, pentru a defila pe malul Senei şi pe bulevardul Champs-Elysées şi se vor opri în Piaţa Concorde, unde vor rămâne aproape toată ziua. Reuniunea internaţională a fost organizată de ‘Le monde de la DS’, o asociaţie de pasionaţi susţinută de Marca DS.

Articole similare